Берлин/Вашингтон. Германското правителство призова членовете на Конгреса на САЩ да

...
Берлин/Вашингтон. Германското правителство призова членовете на Конгреса на САЩ да
Коментари Харесай

The Hill: Германия призова Конгреса на САЩ да не налага санкции на „Северен поток 2“

Берлин/Вашингтон. Германското държавно управление прикани членовете на Конгреса на Съединени американски щати да не глобяват газопровода „ Северен поток 2 “, твърдейки, че съветският газопровод няма да заплаши украинската сигурност, съгласно документи, получени от Axios, написа The Hill .

По-рано този месец републиканските сенсатори Джеймс Риш (Айдахо) и Тед Круз (Тексас) предизвикаха корекция, която ще наложи наказания на Nord Stream 2 AG, благосъстоятелност на съветския енергиен колос Газпром. Изменението ще глоби и компании, участващи в тестването и узаконяването на тръбопровода.

Германия съобщи, че сходни наказания ще подкопаят споделените задължения сред страните, както е посочено в юлско изказване по отношение на поддръжката за Украйна, европейската енергийна сигурност и изменението на климата.

„ Санкциите на Съединени американски щати против „ Северен поток 2 “ ще подкопаят уговорката, даден на Германия в взаимното изказване, ще отслабят доверието в държавното управление на Съединени американски щати и ще застрашат достиженията на взаимното изказване, в това число наредбите, подкрепящи Украйна. Те в последна сметка биха навредили на трансатлантическото единение “, гласи текста на документите, получени от Axios.

Администрацията на Байдън изиска от депутатите от Демократическата партия да блокират поправката от Риш и Круз, обезпокоени от реакцията на Германия.

На газопровода се опълчват както администрацията на Байдън, по този начин и на Тръмп, които показаха опасения, че той ще направи европейските съдружници на Америка прекомерно заивисми от съветската сила.

Въпреки че президентът Байдън се опълчи на газопровода, той разгласи през май, че ще се откаже от глобите за газопровода, заявявайки, че наказателните ограничения ще се отразят „ контрапродуктивно “ на европейските връзки на Съединени американски щати. Русия разгласи завършването на газопровода през септември.

Тръбопроводът заобикаля украинската директна инфраструктура и Axios означи, че завършването му е отстранило едно от оставащите възпиращи средства против съветска инвазия в Украйна.

Миналата седмица администрацията на Байдън разгласи нови наказания против транспортен съд, обвързван с построяването на газопровода „ Северен поток 2 “. В документа Германия твърди, че глобите против „ Северен поток 2 “, засягащи съдружник на Съединени американски щати, биха били просто победа за Путин.

Служител на Държавния департамент съобщи пред Axios в отговор на документа: „ Нашият метод е доста повече от поддържане на алианса; става дума за това да създадем това, което ще бъде най-ефективно за отбрана и опазване на енергийната сигурност на Украйна “.

„ Запазването на връзките с Берлин и отстояването на ползите на Украйна не е предложение или/или. Ние вършим и двете по допустимо най-ефективния метод “, прибавят от американското външнополитическо ведомство.

Новината за апела от немското държавно управление идва, откакто американското разузнаване заяви за скупчване на съветски войски на границата с Украйна. Украйна, съдружник на Съединени американски щати, предизвести, че Русия може да се готви за навлизане през идващия януари или февруари.

Държавният секретар Антони Блинкен сподели по-рано този месец, че Съединени американски щати се готвят за възможна съветска инвазия в Украйна, която може да бъде оправдана с измислена провокация от Украйна или друга страна.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР