Берлин в понеделник отрече твърденията, че между германския канцлер Ангела

...
Берлин в понеделник отрече твърденията, че между германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Германия: Нямаме сблъсък с Франция заради НАТО

Берлин в понеделник отхвърли изказванията, че сред немския канцлер Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон е имало конфликт по време на вечерята, откакто френският водач сложи на НАТО диагнозата на алианс, намиращ се в " мозъчна гибел ", написа Канал3.бг.

Двамата европейски водачи се срещнаха на 10 ноември, ден откакто Германия означи 30-годишнината от рухването на Берлинската стена.

Тяхната вечеря пристигна единствено няколко дни, откакто Макрон стресна НАТО със своите забележки и подтикна Меркел да отклони това, което тя назова " премислени решения ", които не са нужни.

" Ню Йорк Таймс " заяви в неделя за конфликт сред двамата политици по време на вечерята, като Меркел споделила на Макрон, че схваща " желанието му за разрушителна политика, само че че " й е писнало да събира частите от счупеното “ след него.

Говорителят на Меркел Щефан Зайберт не удостовери размяната на остри изречения, като съобщи, че става дума за " поверителна " информация.

Но той добави, че " в това, което канцлерът си спомня за довечера, няма нито недоволства, нито яд, нито спор ".

Освен полемики за края на Студената война преди 30 години, диалозите били „ за постоянно другите политически подходи на Германия и Франция за справяне с проблеми или провокации и за обстоятелството, че ние постоянно търсим и намираме решения “.

В изявлението си пред „ Икономист “ Макрон порица неналичието на съгласуваност сред Европа и Съединени американски щати и оплака скорошните едностранни дейности в Сирия от страна на Турция, основен член на 70-годишния боен съюз.

" Няма съгласуваност по отношение на стратегическото взимане на решения сред Съединените щати и техните съдружници по НАТО. Няма " , сподели той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР