Берлин. В Министерството на външните работи на Германия считат, че

...
Берлин. В Министерството на външните работи на Германия считат, че
Коментари Харесай

„Московски комсомолец“: В Берлин са недоволни от хода на реализация на Минските договорености

Берлин. В Министерството на външните работи на Германия смятат, че за разрешаването на спора в Източна Украйна,който е лишил живота на повече от 10 хиляди души се прави доста малко на този стадий. Това изказване е оповестено на уеб страницата на Министерството, представен от вестник „ Московскки Комсомолец “ .
Немската страна отбелязва значимостта на Минските договорености, посредством, на които спора се сдържа. „ При съществуване на политическа воля може и в този момент да се осъществя прогрес – това сподели сполучливия размер на военнопленници “ се отбелязва в изказването.Подчертава се, че политическа воля би трябвало да се прояви от всички страни в спора. „ Като начало е належащо да се стабилизира обстановката и да се изтегли тежкото въоръжение от региона “, като се прибавя, че такава функционалност може да бъде предоставена мироопазващи сили от Организация на обединените нации.
Германия и Франция ще продължат работата в „ Нормандския формат “ за намиране на решение, което да донесе мир, се прибавя в документа.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР