Берлин. Шофьорите в Германия знаят - на 31 август 2022

...
Берлин. Шофьорите в Германия знаят - на 31 август 2022
Коментари Харесай

Отстъпката за гориво спира в Германия, LPG е алтернатива

Берлин. Шофьорите в Германия знаят - на 31 август 2022 година цената на бензина ще се увеличи още веднъж, и то доста, защото отстъпката за гориво към този момент няма да се ползва. Ако мислите по какъв начин да спестите пари, рано или късно ще попаднете на опцията Автогаз (LPG).

„ Всеки, който обмисля да преобразува колата си на LPG, в този момент ще има спомагателен мотив с премахването на „ отстъпката за резервоарите “ - споделя Маркус Лау, софтуерен специалист в Германската асоциация за течен газ. V. (DVFG). - „ Инвестицията в превръщане на стилен SUV от бензин на пропан-бутан ще се изплати изцяло след към 3 години – с 20 000 километра на година и разноски за превръщане от 2500 евро. “

От този миг водачите ще икономисват пари всякога, когато зареждат, с помощта на по-ниските цени на екологично чистото гориво. Независимо от районните разлики, LPG е сред 40 % и 50 % по-евтин от бензина. Не единствено, обаче, огромната ценова разлика сред бензина и LPG прави прекосяването към гориво с ниски излъчвания доста привлекателно за постоянните водачи.

Сравнението на разноските за сила на Федералното министерство на стопанската система и опазването на климата също демонстрира ценовото преимущество - в сегмента на междинния и по-висок клас водачите употребяват различните горива електричество и пропан-бутан най-евтино. Автогазът (LPG) е освен по-евтин, само че и отделя 21 % по-малко CO2 на единица сила спрямо бензина.

Още през 2021 година нови 19 000 водачи в Германия разпознаха и заложиха на преимуществата на автогаза (LPG) и минаха към това по-евтино и екологично гориво. През 2022 година броят им още веднъж се усили. До края на годината Германската асоциация за втечнени газове чака броят на колите (331 000 коли с пропан-бутан) да се усили с общо 25 000 автомобила, които са преустроени или към този момент са фабрично оборудвани с LPG задвижвания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР