Берлин/Рим. Германският външен министър Аналена Бербок твърди, че проектът за

...
Берлин/Рим. Германският външен министър Аналена Бербок твърди, че проектът за
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в европейския печат

Берлин/Рим. Германският външен министър Аналена Бербок твърди, че планът за построяването на газопровода " Северен поток 2 " към момента не дава отговор на условията на Европейския съюз и това съгласно нея е повода за прекъсване на процеса на узаконяване. Тя декларира това в изявление за италианския вестник La Stampa .

„ Нашето федерално държавно управление ясно уточни в съдружното съглашение, че енергийните планове в Германия би трябвало да дават отговор на европейските условия, което важи и за „ Северен поток-2 “. Но сега това не е по този начин, заради което процесът на узаконяване е спрян ”, споделя Бербок в изявлението, оповестено преди първото й посещаване в Италия.

Според нея въпросът за стартирането на " Северен поток-2 " е от геополитически темперамент. Министърът удостовери, че настоящето немско държавно управление споделя метода, заложен в взаимната декларация със Съединени американски щати, съгласно която „ ще бъдат подхванати ефикасни строги ограничения против Русия взаимно с европейските сътрудници при положение, че Москва употребява силата като оръжие или някакви нападателна дейности против Украйна “.

В немският външен министър счита, че " е политическа отговорност е да осигурим на всички в Европа - без значение от равнището на приходите - електричество и отопление ". „ Следователно е належащо да се ускори европейската енергийна самостоятелност “, сподели тя.
***

Женева. Европейският съюз не е в положение да работи като събеседник, който би могъл да наложи своята позиция по украинското досие и това изяснява отсъствието на Европейски Съюз на договарянията в Женева сред Русия и Съединени американски щати на 10 януари, написа швейцарският вестник Le Temps .

Според изданието „ не е задоволително да сме публично обединени, с цел да имаме тежест в стратегическия международен баланс през 2022 година “. „ Каквито и старания да постави администрацията на (американския президент Джо) Байдън, с цел да увери европейците, че нищо няма да бъде подписано зад тила им, дипломатическата действителност в действителност приказва за салдото на силите “, отбелязва вестникът, наблягайки: “Русия има вяра, че единствено ръководителят на Белия дом „ може да даде гаранциите, които тя изисква “. От своя страна „ американците, които предизвестиха Москва в неделя за риска от „ борба “, удостоверяват, че към момента се виждат като крайни гаранти на сигурността в Стария свят “.

Според Le Temps „ няма нищо ненадейно в тази формула “. „ Докато демонстрира задоволителна интензивност в областта на сигурността и завоюва своя „ суверенитет “ при започване на 2022 година, Европейският съюз към момента не е в положение да предложи военна опция на НАТО – съюз, който е под командването на Съединени американски щати от основаването си през 1949 година, ” се споделя в публикацията. Вестникът счита, че Европейски Съюз, който „ не желае да мисли за себе си като боен съюз “, би трябвало в сегашния подтекст „ да се поучи от тази некадърност “ и на първо място „ да изиска незабавен двустранен разговор с Москва, по този начин както предложиха предходната година Франция и Германия ". След това би трябвало да си осигурите единодушието на „ своя натурален съдружник, Съединените щати “ за присъединяване в „ идните полемики “. И най-после, Европейският съюз би трябвало да „ дефинира бъдещия периметър на своето разширение “ и по този метод „ бъдещите граници, които всички негови държави-членки ще бъдат подготвени да пазят “, заключава вестникът.
***

Лондон. Болница в Лондон може да загуби хиляда чиновници, в случай че откажат да имат ваксина против Covid-19, преди да бъдат въведени разпоредбите за наложителна имунизация за служащите на Националната здравна работа (НЗС) във Англия през април, предизвести нейният началник, представен от английския вестник The Times .

Клайв Кей, основен изпълнителен шеф на болничното заведение King’s College (KCH), сподели, че е „ обезпокоен “, че 10% от 14 000 болнични чиновници не са получили първата си доза. Тези, които не са имунизирани и не могат да бъдат преназначени на длъжности, които не са в контакт с пациенти, рискуват да изгубят работата си, сподели той.

Министърът на опазването на здравето Саджи Джавид подлага на критика „ фанатиците срещу имунизацията “, които предизвикват „ неправилен ужас “. Той написа в The Mail on Sunday: „ Трябва отхвърлим рисковите нелепости, тласкани от някои, тъй като имунизацията стана прекомерно преобладаващ въпрос “

Последните данни демонстрират, че над 91% от чиновниците на НЗС са са получили по две дози от имунизациите против ковид, само че повече от 90 000 към момента не са имунизирани. Самият Кей сподели, че работата му е да „ предизвиква личния състав да се имунизира “, само че той смята, че „ самостоятелният избор би трябвало да се зачита. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР