Берлин. Министър-председателят на германската провинция Саксония Михаел Кречмер откри срещата

...
Берлин. Министър-председателят на германската провинция Саксония Михаел Кречмер откри срещата
Коментари Харесай

РИА Новости: Властите на германската провинция Саксония обещаха да разследват щателно убийството в Кемниц

Берлин. Министър-председателят на немската провинция Саксония Михаел Кречмер откри срещата си с жителите на град Кемниц с минута безмълвие в памет на убития Даниел Хилинг и даде обещание провеждането на подробно следствие на закононарушението, предава РИА Новости.
Срещата на Кречмер и министрите от държавното управление му с поданици на Кемниц мина на фона на всеобщите антимигрантски митинги от началото на седмицата.
„ В последните дни се срещнах с доста хора в Кемниц, които считат, че се отнасят с предубеждения по отношение на тях. Те ми споделиха, че не всички са десни радикали и желая да кажа ясно, че това ми е известно “, съобщи Кречмер.
„ Това, което се случи, ще бъде разследвано. Искам да ви обещая, че ще се случи “, съобщи министър-председателят и добави, че органите на следствието „ сега работят постепенно, само че работят доста подробно “.
В нощта против неделя в Кемниц се случи сборичкване, при което почина 35-годишният германец Даниел Хилинг. По съмнение за убийството са задържани 23-годишен сирийски жител и 22-годишен иракски.
В неделя на несъгласувани демонстрации в центъра на града се събраха стотици хора. На митингите участваха и десни радикали.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР