Берлин. Лидерите на Германия и Франция приветстваха факта, че руския

...
Берлин. Лидерите на Германия и Франция приветстваха факта, че руския
Коментари Харесай

Лидерите на Германия и Франция приветстваха факта, че Путин не обяви стъпки за разширяване на войната в Украйна

Берлин. Лидерите на Германия и Франция приветстваха обстоятелството, че съветския президент Владимир Путин не разгласи стъпки за разширение на войната в Украйна, в това число към други страни, в речта си при отбелязването на края на Втората международна война, съобщи Асошиейтед прес.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели пред кореспонденти в Берлин, че е значимо, че в речта на Путин по случай Деня на успеха е нямало ескалация " най-малко що се отнася до реториката ". " Какво ще се случи в действителност в Украйна е нещо, което ще забележим през идващите дни и седмици ", добави той.

Подобни мнения направи и френският президент Еманюел Макрон, който добави, че задачата на дипломатическите старания остава постигането на преустановяване на огъня в Украйна. " На процедура през днешния ден нямаше вербална ескалация, нито географска ескалация и ескалация в използването на оръжия ", сподели той. " Достатъчно ли е това за нас? Не ", съобщи Макрон. " Ние ще останем съсредоточени върху нашата единствена цел да създадем всичко, с цел да реализираме преустановяване на огъня и да помогнем на Украйна да договаря според условия, която самата тя дефинира за себе си, тъй като ние сме на страната на суверенитета и украинската териториална целокупност ", сподели френският президент. " Нищо повече, нищо по-малко ", приключи той.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР