Берлин. Германското министерство на отбраната реши да въведе задължителна ваксинация

...
Берлин. Германското министерство на отбраната реши да въведе задължителна ваксинация
Коментари Харесай

DPA: Германия въвежда задължителна ваксинация в Бундесвера

Берлин. Германското министерство на защитата реши да вкара наложителна имунизация против ковид за военнослужещите на Бундесвера. Това заяви представител на федералното министерство на защитата на Германия, съобщи организация DPA .

По думите му съответното решение е взето в сряда от и.д Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер. В същото време се показва, че условието за наложителна имунизация ще засегне повече от 180 хиляди бойци от Бундесвера. Подчертава се обаче, че лицата, които откажат да бъдат имунизирани, ще бъдат подложени на дисциплинарна отговорност. Бундесверът се базира на настоящото законодателство на Федерална република Германия и нуждата от обезпечаване на оперативна подготвеност на войските.

Ваксината против ковид влезе в Германия в края на декември предходната година. Първите имунизирани бяха възрастни хора, лекари, служащи от значими обществени специалности. В акцията се употребяват ваксини, създадени от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, американските компании Moderna и Johnson & Johnson и британско-шведската компания AstraZeneca.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР