Берлин. Германският канцлер Олаф Шолц призова новия финансов министър Кристиан

...
Берлин. Германският канцлер Олаф Шолц призова новия финансов министър Кристиан
Коментари Харесай

РИА Новости: Германският канцлер призова министъра на финансите на страната да се готви за бъдещи икономически кризи

Берлин. Германският канцлер Олаф Шолц прикани новия финансов министър Кристиан Линднер да се приготви за бъдещи стопански рецесии, предава РИА Новости .

Преди да оглави държавното управление, Шолц беше министър на финансите. Сега той съобщи делата на своето ведомство на Линднер.

Благодарение на обстоятелството, че предходното държавно управление " управляваше добре стопанската система ", страната съумя да устои на рецесията, “ сподели той.

„ Това значи, несъмнено, че не би трябвало да забравяме по какъв начин да осигурим непоклатимост на финансите. Когато тази рецесия завърши, би трябвало да мислим какво ще последва, по кое време тъкмо, не знаем по какви аргументи, какво я принуждава.. Но се схваща, че би трябвало да се подготвим за това ", сподели канцлерът на гала във ведомството.

Затова, продължи той, Министерството на финансите би трябвало да сътвори запаси и да обезпечи бюджетна непоклатимост, с цел да резервира поле за маневриране и в това време да може да обезпечи рационализация на страната в сходство с задачите за запазване на климата и цифровизация.

Линднер, водач на демократичната Свободна демократическа партия, от своя страна разгласи желанието си да работи под лозунга „ не да покачва данъчните ставки, а да ползва данъчното законодателство “. Според него в понеделник той ще направи първото си посещаване в Париж, с цел да откри " общ знаменател с френските другари ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР