Бензиностанциите пак започнаха да вдигат цените на горивата. Най-масовият бензин

...
Бензиностанциите пак започнаха да вдигат цените на горивата. Най-масовият бензин
Коментари Харесай

Бензинът пак скочи с 5 ст.

Бензиностанциите отново започнаха да подвигат цените на горивата. Най-масовият бензин A-95 H нарастна с 5 ст. до 2,15 лева./л, а A-98 H скочи с 10 ст., като литъра върви за 2,20 лева./л. Увеличение има и при Евро дизела с 8 ст., стигайки до 2,24 лева за литър. Най-малко е нарастването при пропан-бутана - с 1 стотинка - или 0,92 лева./л.

По данни на профилирания уебсайт fuelo.net, междинните цени на горивата у нас са следните: бензин А95: 2,20 лева./л, дизел: 2,30 лева./л, пропан-бутан: 0,96 лева./л и Метан: 1,45 лева./кг. В национална ранглиста сега Пловдив се подрежда на второ място по евтини горива.

Това е втората брадва за водачите в границите на месец. Иначе за последните 3 месеца дизелът е поскъпнал с 14 стотинки или 6,48%. За същия интервал цената на А95 е набъбнала с 24 стотинки, а пропан-бутан​ът е поевтинял с 5 стотинки.

Прогнозите са горивата още да нарастнат - от една страна поради лятото, когато потреблението се усилва, а от друга поради новия програмен продукт, с който би трябвало да се оборудват бензиностанциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР