Белият дом се фокусира върху броя на импийчмънта на Маккарти

...
Тъй като барабанният бой на републиканците за импийчмънт става все
Коментари Харесай

Тъй като барабанният бой на републиканците за импийчмънт става все по-силен, служителите на Белия дом са съсредоточени върху това дали председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти може да събере достатъчно гласове, за да започне официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън, според двама души, запознати с мисленето на Белия дом.

„Това е първият въпрос на масата“, каза един от тези хора пред CNN, предполагайки, че новите коментари на Маккарти изглежда вдигат летвата за продължаване на импийчмънт.

Маккарти каза пред Breitbart News, че преследването на импийчмънт на Байдън ще изисква официално гласуване в Камарата на представителите, „а не декларация от един човек“ – очевидна препратка към членове като представителя на Джорджия Марджъри Тейлър Грийн, която издаде множество искания напоследък дни, когато републиканците напредват с импийчмънт на Байдън в замяна на други политически искания.

Членовете на Камарата трябва да се върнат във Вашингтон от ваканцията си през август на 12 септември.

Междувременно Белият дом прекара повече от година в събирането на екип от повече от две дузини правни, законодателни и комуникационни експерти, за да насочи разширяващото се портфолио от разследвания, започнати от републиканците в Камарата след възстановяването на мнозинството в камарата в началото на 2023 г. Белият дом, в очакване на потенциалната промяна във властта, нае главния адвокат по въпросите на ветераните Дик Заубер, за да ръководи отговора на администрацията на Байдън, както CNN съобщи по това време.

Заубер, заместник-съветник на президента, се присъедини малко след това от Ръсел Анело, бивш съветник на Камарата на представителите, който работеше в подобна роля, изработвайки отговора на администрацията на Обама, водени от републиканците разследвания.

Заубер и Анело ръководят текущия екип за реагиране на консултантската служба на Белия дом, който се среща няколко пъти седмично, каза втори човек, запознат с начина на мислене.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР