Белият дом продължава да отлага датата на руската инвазия“ в

...
Белият дом продължава да отлага датата на руската инвазия“ в
Коментари Харесай

Кога САЩ ще подпалят Донбас?

Белият дом продължава да отсрочва датата на съветската „ инвазия “ в Украйна. Сега е отговорно стоплянето – чакаме пътищата леко да замръзнат. Точно същият сюжет беше разгласен през октомври. След това още веднъж през декември. Пътищата замръзнаха и се стопиха, снегът падна и спря, само че съветските танкове не помръднаха.

Но дано погледнем обстановката от другата страна. Кога е преференциално за американците да изпратят подчинената им украинска войска към Донбас? Защо не го направиха до момента, какво им пречи? Изобщо, по кое време Америка ще провежда провокация и ще има същинско навлизане в родните съветски земи?

От към септември, паралелно с медийния звук за съветската „ инвазия “ в Украйна, в Съединените щати се води буен спор по отношение на нуждата от повишение на главния лихвен % на Федералния запас. Най-малката информация за този ритъм е в положение да срине международните показатели, тъй че полемиката е гореща, само че тиха, единствено приглушени стенания от време на време се надават отдолу под килима. Световната общественост не ги чува, тъй като непрекъснато я баламосват с Украйна и Русия.

От една страна, още през лятото стана ясно, че е време за повишение на лихвата на Федералния запас. Икономиката на Съединени американски щати се задавя от трилионите, отпечатани по време на пандемията, инфлацията доближава четиридесетгодишни връхни точки. „ Най-големият умозрителен балон на всички времена на всички места “ – такаоще през юни брилянтният вложител Майкъл Бъри, който предсказа финансовия провал от 2007 година, характеризира обстановката на фондовия пазар в Съединени американски щати.

В такава обстановка нормално се включва „прахосмукачката“ на Федералния запас. Той почиства „излишъка“ на парите, спихва балоните, като цяло по някакъв метод балансира американската стопанска система.

От друга страна, никой в никакъв случай не е вдигал залозите в такива рискови условия. И две години не са минали от предходния срив на фондовия пазар, когато показателят “Дау Джоунс ” се срина толкоз епично, колкото през незабравимата 1987 година. Американските пазари реагират нервно даже на обещанията на Федералния запас за повишение на лихвите. “Мета ” (бившият “Фейсбук ”) на Зукърбърг падна с 25 % преди седмица и към момента не се е възстановил. И за другите „високотехнологични“ компании всичко е доста нестабилно.

Като цяло, главната заплаха от повишението на лихвата е, че акциите ще се срутен и „ най-големите спекулативни балони “ няма да се издуват следено, а просто ще се спукат. Но съгласно управлението на именитата банка “Голдман Сакс ”, Федералният запас ще увеличи лихвата тази година цели пет пъти.

Тема за размисъл: През 2005-2006 година шефът на Федералния запас Бен Бернанке покачва лихвите седемнадесет пъти поред, с цел да се бори с инфлацията. В резултат на това се усилиха ипотечните заплащания. В един миг американците към този момент не можеха да се оправят с тях. Ипотечният балон се спука. Започна финансовата рецесия от 2007-2008 година, която в Съединени американски щати намерено се съпоставя с Голямата меланхолия. Американците банкрутираха, пропиха се се, самоубиха се. Но тогава “Голдман Сакс ” получи доста пари от Федералния запас. Тук неизбежно поражда въпросът: „ Къде стартира Федералният запас и къде свършва “Голдман Сакс ”? “

В тази връзка поражда „ вторият комплициран “ въпрос: „ А по какъв начин ще реагират американците на борсовите безредици през днешния ден? “ През пролетта на 2020 година те всеобщо купуваха акции и по-късно за една нощ спестяванията им ще изчезнат. Пенсионните фондове също не могат да се оправят с това. Гигантски балон се разрасна и на пазара на недвижими парцели. В страната има доста „зомби-фирми“, които оцеляват единствено посредством непрекъснато рефинансиране. Ако не могат да получат идващия заем, ще има поредност от банкрути в цялата страна. И какво? Ще се помири ли популацията на страната с нов грабеж в интерес на банките, ще щурмува ли отново Капитолия?

По всичко проличава, че американските елити нямат отговор на тези въпроси. От тук и цялата история, проточила се месеци, с главния лихвен %. Съобщенията за нарастването му започнаха през септември. След това тази концепция непрекъснато се навиваше и пренасяше. Вероятно е било належащо да се даде време за подготовка.. Същият Майкъл Бъри към този момент е съумял да продаде съвсем цялото си портфолио. Забележка за вложителите – преди всичко той изхвърли акциите на “Тесла ”, “Гугъл ” и “Фейсбук ”. Около два % от портфолиото на Бъри остават, през днешния ден те са вложени в отбранителната промишленост и производството на медикаменти. Тоест, ясно е какви вероятности вижда: война и медицина.

Как всичко това е обвързвано с Донбас? Точно както предходният срив на фондовия пазар беше обвързван с пандемията на ковид. На 9 март 2020 година, Черен понеделник, американските олигарси сринаха пазарите. Северноамериканските и европейските акции се намалиха внезапно. Бизнесът банкрутира, хората банкрутираха, настъпи всеобща безработица. Това беше резултат от съгласувана игра на шепа банкери – както в действителност през 2007-2008 година и по време на всички тези финансови рецесии. Бенефициентите на срутва обаче – измежду тях бяха притежатели на банки и ИТ корпорации – обясниха случилото се с пандемията.

Проблемът е, че тогава тя към момента не се беше разпалила. Да, хората мече започнаха да се разболяват – и то съществено. Но нямаше блокиране, единствено Китай затвори границите. На 12 март се случи Черният четвъртък, когато всичкорухна. И безусловно на идващия ден притежателят на “Амазон ” и един от главните бенефициенти от срутва Джеф Безос се обърна към Тръмп във “Вашингтон Пост ”: „ Г-н президент, затворете ни вкъщи! “

Не може да се каже на популацията на Съединени американски щати: “Момчета, бръкнахме малко в джобовете ви, в никакъв случай няма да имате пенсии и лични къщи, няма да можете да изпращате децата си в университети, само че не обръщайте внимание, седнете безшумно заключени и не се разболявайте ”. Измамата на века се приписва на ковид. Болестите и страданията на милиони хора се трансфораха в заслон, зад който се завъртяха трилиони.

На шестнадесети март ще се организира идващото съвещание на Федералния запас. Може би точно върху него ще се усили главният лихвен %. И в случай че това докара до срив на пазарите, същите Безос и Гейтс, в тандем с господата от банките, ще обяснят на целия свят, че сривът е настъпил поради съветската „ инвазия “ в Украйна.

Трябва да кажа, че медийната артилерийска подготовка в тази посока към този момент е в ход. „ Руската инвазия ще ужаси пазарите “, написа Си-Ен-Ен. „ Нашествието на Русия в Украйна ще бъде потрес за финансовите пазари “, развива тематиката Си-Ен-Би-Си.

На този декор една огромна провокация на украинците на територията на Донбас някъде през началото на март би изглеждала разумна. Подготвили са се. И химическите оръжия бяха докарани в промишлен мащаб. И войските на линията на прикосновение бяха увеличени. И противотанкови ракети доставиха.

По това време би трябвало изключително деликатно да наблюдавате ръцете на американските и английски сътрудници. За тях би било извънредно преференциално да провеждат кървава провокация в Донбас, а по-късно да одобряват всеки опит на Русия да избави народа като „ настъпление “. В този случай ще бъде допустимо да се срине пазара. Само бизнес, нищо персонално.

Най-тъжното е, че през това време в прилежащата територия в действителност израснаха хора, които бяха уверени, че е добре и вярно да се бият с „ москалите “. Днес те упражняват с дървени калашници да стрелят по руснаци. В същото време получават заповеди на чист съветски език – можете да му се възхищавате в репортажа на Си-Ен-Ен. Пълен парадокс, пред който и Кафка бледнее.

Тези хора отхвърлят да схванат очевидното: откакто се пробваха да се продадат на Вашингтон, не получиха нищо в подмяна. Няма пари – вместо тях се изпращат противотанкови ракети. Социалните стратегии и медицината се сринаха под строгия надзор на американски куратори. Всички стотинки, които идваха от чужбина, се озоваваха в джобовете на мошениците, които ги управляваха. Спомняте ли си по какъв начин Арсений Яценюк подвигна празненство по случай първия си милиард? Е, момчето реализира триумф. След това, както нормално, той избяга: или в Съединените щати, или на остров Вануату. Чудя се дали Зеленски има паспорт на Вануату?

Преди това украинците просто даваха на този колониален „ хайлайф “ всичко, което получиха. Но те към този момент нямат нищо друго. И в този момент се пробват да ги принудят да дадат живота си. Те бяха наети като статисти, с цел да могат американските банкери да въртят своите хитри гешефти, а локалните им мениджъри да продължат да получават комисионни. Но в това адско зрелище ще се пролее безусловно същинска кръв.

Осъзнаването на всичко това ги боли, несъмнено. По-лесно е да повярват в произхода си от шумерите и в „ експанзията на Русия “. Тогава през последните години има най-малко някакъв смисъл. Честно казано ми е жалост за тези хора.

Но нито за момент няма да съжаляваме мошениците, който ги ръководят. Дребни крадци, които техните западни господари в никакъв случай няма да позволен до там, където в действителност съществени хора си вършат бизнеса. Псевдополитици, които са подготвени да предадат и страната, и народа против избрана сума и апартамент в Маями.

Вижте, до момента в който Владимир Зеленски създава бъдещите си бонуси и се готви за война с Русия, гривната доближи нов срив, а украинската стопанска система (това е оксиморон, почтено казано, като „горещ сняг“, само че хайде) удря нов антирекорд. Казано по-просто, жителите на Украйна губят последните си стотинки, а президентът им прави пари от това. И също така някои жители, напълно съществено, ще се борят за този президент. Хора, за какво в действителност сте полудели толкоз?

Превод: В. Сергеев

Виктория Никифорова

https://pogled.info/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР