Белите дробове са изключително податливи на инфекции. Сред причините за

...
Белите дробове са изключително податливи на инфекции. Сред причините за
Коментари Харесай

Най-добрите лекове за прочистване на белите дробове

Белите дробове са извънредно податливи на инфекции. Сред аргументите за това е вдишването на замърсен въздух и контактът с вируси. Друга причина, заради която белите дробове са по-податливи на инфекциозни болести, е тютюнопушенето, което може да докара до рак на белия дроб.

Въпреки това, има способи да ги прочистите по натурален метод, като следвате здравословни привички и добавите към диетата си естествени лекове, които оказват помощ за подсилване на имунитета, написа изданието timesofindia.indiatimes.com.

Ето кои са те.

1. Куркума

При множеството респираторни болести пациентите се оплакват от странна тежест в гърдите и това се дължи на възпалителните процеси и на формираната слуз.

Ежедневната консумация на куркума оказва помощ за понижаване на възпалението в дихателните пътища. Освен това, съществуването на съединяване, наречено куркумин в тази фалшификация, оказва помощ за естественото разчистване на белите дробове и за детоксикацията на тялото, което в допълнение укрепва имунитета.

Можете да ядете сурова куркума или да я употребявате в прахообразната форма с прясно мляко, както и да добавите щипка от нея към чая си.

2. Зелен чай

Способността на зеления чай да пречиства белите дробове се дължи на полифенолите в него, които оказват помощ за понижаване на възпалението. Според отчет, оповестен в Journal of Nutrition, зеления чай оказва позитивно въздействие при хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Учените стигат до извода, че пиенето на две чаши зелен чай дневно е обвързвано с понижен риск от ХОББ.

3. Чай от мента

От епохи ментата се употребява като средство за лекуване на респираторни проблеми.

Горещ ментов чай ​​може да излекува болното гърло, като в същото време с това попречва отлагането на слуз и понижава възпалението, породено от белодробни инфекции и пневмония.

4. Джинджифил

Джинджифилът е прочут със своите противовъзпалителни свойства и с помощта на тях той унищожаване на токсините от дихателните пътища. Този корен съдържа извънредно доста витамини и минерали, в това число калий, магнезий, бета-каротин и цинк.
Как да пречистите белите си дробове за единствено за 3 дни
Ако сте се сдобили със силата и волята да спрете тютюнопушенето, ви поздравяваме. Но последствията от дългогодишното пушене не стопират самичък...
Прочети повече
Според няколко изследвания екстрактът от джинджифил е в положение да убие раковите кафези на белия дроб.

Най-добрият метод за подсилване на имунитета и битка със сезонния грип и инфекциите е потреблението на чай от джинджифил.

5. Мед

Медът е прочут със своите антибактериални свойства, които оказват помощ за понижаване на дискомфорта, породен от дихателните проблеми.

Проучване, оповестено в JAMA Pediatrics, преглежда успеваемостта на меда от елда при лекуване на кашлица при деца, породена от зараза на горните дихателни пътища. 
Доказани естествени средства за здрави и бели дробове
Единственият орган в нашето тяло, който работи съвсем неуморно, са белите дробове. Те са и най-безмилостно употребявани. Грижата за тях се...
Прочети повече
Според проучването единична доза мед, употребявана 30 минути преди лягане, облекчава кашлицата и оказва помощ за лекуване на усложнения със съня.

6. Чесън

Чесънът съдържа съединяване, наречено алицин, което работи като мощен антибиотичен сътрудник и оказва помощ за превъзмогване на респираторни инфекции. Освен това оказва помощ за понижаване на възпалението, усъвършенства положението при астма и понижава риска от рак на белия дроб.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да се употребява за самодиагностика или самолечение, както и да замести консултацията с доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР