Белград и Прищина няма да се договорят преди крайния срок

...
Белград и Прищина няма да се договорят преди крайния срок
Коментари Харесай

Вучич с горещо определение на конфликта с Косово. Развръзката

Белград и Прищина няма да се договорят преди крайния период - 1 септември - за регистрационните табели на колите от доминираните от сърби 4 северни общини в Косово, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.

Той назова следващата рецесия към Косово " тежка " и изрази опасения, че тя освен няма да бъде решена даже до края на октомври, само че и че ще се задълбочи.

Вучич е предложил компромис - сръбските гранични управляващи да признаят издаваните от управляващите в Прищина персонални документи, само че единствено по " на практика аргументи " - поради свободата на напредване, а не тъй като признават независимостта на Косово като страна.

" Очаквам отговор от Борел и от Лайчек. Всеки сърбин би трябвало да може да напусне територията на Косово и Метохия с документи от република Сърбия. Регистрационните табели са комплициран въпрос Няма по-изгодно съглашение за албанците като това от 2011 година, само че таман поради него настояваме, че няма да има договаряния за нищо преди да бъде основана общественост на сръбските общини в Косово ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР