Белград/Анкара. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган пристигна на

...
Белград/Анкара. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган пристигна на
Коментари Харесай

Anadolu Agency: Посещението на турския президент в Сърбия ще бъде доминирано от преговори за икономическо сътрудничество

Белград/Анкара. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган дойде на двудневно публично посещаване в Сърбия, което ще бъде доминирано от договаряния за икономическо съдействие, предава Anadolu Agency .
Ердоган кацна късно в понеделник на интернационалното летище в Белград, където бе посрещнат от сръбския си сътрудник Александър Вучич, премиера Ана Бърнабич и други членове на държавното управление на балканската страна.
Ердоган е отпред на многочислена делегация, която включва осем министри от кабинета в Анкара и близо 200 представители на бизнеса. Освен договаряния на четири очи, двамата водачи се чака да вземат присъединяване в Турско-сръбския бизнес конгрес.
Ердоган ще посети крепостта Калемегдан и гробницата на Али паша – отоманска конструкция, реновирана със средства на Анкара. В последния ден от визитата си в Сърбия Ердоган ще посети Нови пазар, където ще се срещне с представители на мюсюлманската общественост в страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР