Белгийци са засегнати от теча на лични данни от данъчната

...
Белгийци са засегнати от теча на лични данни от данъчната
Коментари Харесай

Течът на лични данни от НАП засегнал и белгийци, Брюксел спрял обмена на данни с България

Белгийци са наранени от теча на персонални данни от данъчната организация в България предишния месец, оповестяват белгийски медии. Поради тази причина Брюксел е спрял всевъзможен автоматизиран продан на данъчна информация с България - до ново разпореждане.

От "НАПлийкс " са били наранени данни на белгийци, живеещи в България и притежаващи банкови сметки в Белгия, а също по този начин и данни на българи, живеещи в Белгия и притежаващи сметки в България.

Според в. "Соар ", представен от "Дарик ", в България живеят 643 белгийци. Не е ясно какъв брой от тях са потърпевши от теча.

Белгийските, българските и европейските управляващи са взели нужните ограничения за гарантиране на сигурността и отбраната на споделяните данни, е уверила Федералната социална финансова работа.

При хакерската офанзива бяха свалени персонални данни на над 5.1 млн.души, а файловете бяха пуснати в интернет.

В четвъртък бе оповестено, че Национална агенция за приходите е санкционирана с 5.1 млн. лева поради абсурда с теча на персонални данни.

Шефовете на Национална агенция за приходите към този момент обявиха подготвеност да оспорват санкцията пред съда. Главният претекст на организацията е, че неоторизираният достъп, кражбата на данни и последващото им обществено обявяване са резултат от дейности, представляващи закононарушение, "осъществени без значение и макар подхванатите от Национална агенция за приходите механически и организационни ограничения за отбрана ". Производството пред съда е на две инстанции.

Данъчната администрация обаче даже има дързостта да съобщи, че обмисля предприемането на правосъдни дейности във връзка с причинителите на хакерската офанзива против сървърите на организацията, като е допустимо както присъединението на организацията в наказателното произвеждане, по този начин и да се предприеме воденето на гражданско дело. Така финансовата рекламация в размер, покриващ имуществената глоба, наложена на приходната организация щяла да бъде ориентирана към обвинените за офанзивата - "ТАД Груп ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР