Белгийското правителство ще премине към използването на специално приложение за

...
Белгийското правителство ще премине към използването на специално приложение за
Коментари Харесай

Белгия премахва Telegram и WhatsApp, въвежда специално приложение

Белгийското държавно управление ще премине към потреблението на особено приложение за връзка и ще приключи използването на така наречен търговски програмен продукт (приложенията " Сигнал ", Telegram или WatsApp), заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки локални медии, позоваващи се на министъра на правораздаването Пол ван Тихелт.
Целта е да се пресекат опитите за шпионаж и хакерски атаки. Новото приложение ще бъде наложително за министрите, високопоставените държавни чиновници, дипломатите и чиновниците по сигурността. Допълва се, че от години Белгия страда от опити за електронно навлизане от причинители, свързани с Русия и Китай.
Промяната се чака да последва образеца на Франция, където бе създадено и въведено френско приложение за криптирани известия сред държавните чиновници. То разрешава известията да бъдат разменяни от устройство до устройство, без да се съхраняват на централизиран сървър.
По оценка на белгийските служби за сигурност, в случай че войната в Украйна се задълбочи и фронтът се разгърне и в други страни от Европа, Белгия надали ще пострада от ракетни удари или навлизане на войски, само че е доста евентуално опитите за интервенция в електронните мрежи на страната да се усилят. Според службите в Белгия има голям брой обекти, които врагът би взел на прицел, измежду които са морските пристанища, централата на НАТО и военното командване на пакта.
По-рано тази година белгийският министър председател Александер де Кро заяви, че от страната са били изгонени десетки съветски шпиони. По неговите думи доста постоянно, откакто Белгия е изразявала поддръжка за Украйна, белгийски институции са били подложени на хакерски атаки и в страната се водят дезинформационни акции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР