Белгийското правителство нареди вчера училища, кафенета, ресторанти и някои магазини

...
Белгийското правителство нареди вчера училища, кафенета, ресторанти и някои магазини
Коментари Харесай

От полунощ Белгия въведе строги мерки срещу коронавируса

Белгийското държавно управление подреди през вчерашния ден учебни заведения, кафенета, заведения за хранене и някои магазини да бъдат затворени поради епидемията от ковид, като последва решенията на Франция и други европейски страни да лимитират всички действия, като се изключи най-необходимите, съобщи Ройтерс.

Мерките влизат в действие от среднощ и ще продължат до 3 април, въпреки че учебните заведения ще би трябвало да останат затворени за пет седмици, в това число великденската почивка, заяви министър председателят Софи Уилмес на конференция. Уилмес акцентира, че супермаркетите и аптеките ще останат отворени. " Искаме да избегнем италианската обстановка ", сподели министър председателят.

Страната минава към трета фаза на реакция на пандемията от ковид, която планува карантина в цялата страна - анулация на всички всеобщи мероприятия: спортни, културни, фолклорни, без значение дали са частни или обществени и без значение с какъв брой присъстващи са, съобщи Уилмес.

Преминаваме към спешно ръководство на федерално ниво, уточни Уилмес. Тя разгласи, че учебните заведения би трябвало да създадат такава организация, че да одобряват деца от фамилии, където денем за тях могат да се грижат единствено хора в преклонна възраст, които са най-рисковата група за болест.

Заседанията по множеството каузи в съдилищата са отсрочени най-малко с месец. Системата на местата за отнемане от независимост търси собствен метод за налагане на карантина, тъй като в пандизите също се появиха инфектирани.

Снощи, след края на работния ден, стартира паническо изкупуване на хранителни и хигиенични артикули, съобщи ТАСС. Общият брой на инфектираните в Белгия през вчерашния ден доближи 399, има и три смъртни случая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР