Белгийският външен министър Софи Уилмс отзовава по спешност посланика на

...
Белгийският външен министър Софи Уилмс отзовава по спешност посланика на
Коментари Харесай

Белгия спешно отзова посланика си в Сеул след второ сбиване на съпругата му

Белгийският външен министър Софи Уилмс отзовава по неотложност посланика на страната в Сеул , откакто сбиванията на брачната половинка му станаха водещи вести в Южна Корея, за повторно , за четири месеца оповестява " Политико ".

Белгия към този момент публично отзова дипломат Питър Лескухие през май , откакто фрагменти от видеонаблюдение , на които жена му удари пестник на продавачка в магазин , провокираха народен скандал в Корея през април.

Вместо да се въздържа, до момента в който съкратеният мандат на брачна половинка й не завърши по-късно този месец, брачната половинка му Ксиан Сюекиу още веднъж влезе в вести тази седмица , като южнокорейската осведомителна организация " Йонхап " се базира на полицията, че в понеделник е блъснала чистачка на улицата , откакто метлата на чистачката инцидентно я допира.

В искане за коментар в сряда белгийското външно министерство съобщи, че събитията по случая " остават неразбираеми ". " Йонхап " заяви, че когато в понеделник полицията идва на място, нито Ксианг, нито чистачката желаят да разясняват въпроса.

Въпреки това, заради второто сборичкване, Уилмс уточни, че посланикът би трябвало да се " върне в Белгия без в допълнение закъснение ". Уилмс цитира " отговорността на посланиците в страната хазаин и поради желанието ни да поддържаме отлични връзки с Република Корея ".

След първия случай Вилмес съобщи, че Лескухие към този момент не може да " извършва умерено своята функционалност " и че е в полза на двустранните връзки сред Белгия и Южна Корея да го призоват назад в Брюксел . Тя също по този начин отхвърли дипломатическия имунитет за брачната половинка му, с цел да може тя да бъде съдена в Южна Корея, в случай че е належащо. В последна сметка корейската полиция не повдигна обвиняване по искане на дамата, която бе ударена.

Белгийското посолство в Сеул се извини за първия случай на страницата си във Фейсбук, което частично породи повече отвращение, защото ядосани корейци настояха, че белгийският дипломат би трябвало да се извинени персонално, вместо в онлайн обява . Последната актуализация на страницата на посолството във Фейсбук, обвързвана с историята на белгийското знаме, притегли извънредно огромен брой гневни емотикони и наподобява, че посолството е спряло потребителите да оставят мнения под обявата .

Белгия и Корея честват 120 години дипломатически двустранни връзки тази година. Дипломатическите връзки нормално са сърдечни, като Белгия е една от страните, изпратили войски да се бият през Корейската война 1950-1953.
 Посланикът на Белгия в Южна Корея се извинява за кражба на брачната половинка му от магазин
Посланикът на Белгия в Южна Корея се извинява за кражба на брачната половинка му от магазин

Тя блъснала двама чиновници на бутика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР