Белгийски изследователи предупредиха в навечерието на празниците да не се

...
Белгийски изследователи предупредиха в навечерието на празниците да не се
Коментари Харесай

Учени казаха колко са ефикасни антигенните тестове

Белгийски откриватели предизвестиха в навечерието на празниците да не се предоверяваме на бързите антигенни проби за COVID-19, заяви Ройтерс.

Учените са уверени, че дъхът на инфектираните съдържа високи равнища на вируса през първите два дни след инфекцията, а това е интервалът, в който доста антигенни проби не се позитивират.

Учените, разгласили резултатите си на платформата " Рисърчскуеър " в очакване на самостоятелна оценка, споделят с управляващите опасенията си и предизвестията да се вземат ограничения за публичното здраве в интервал, когато доста хора имат намерение да употребяват антигенни проби за скрининг преди фамилни събирания за празниците.

" Отрицателен бърз антигенен тест директно преди фамилно събиране не дава гаранция за отбрана на участниците, изключително в случай че човек се подлага на тест скоро, откакто е бил изложен на вируса ", сподели Еманюел Андре, микробиолог от Католическия университет на Льовен, взел участие в проучването дружно със експерти от университетската болница и изследователския институт IMEC. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР