Белгийската полиция извърши 16 акции в Брюксел, като иззе 600

...
Белгийската полиция извърши 16 акции в Брюксел, като иззе 600
Коментари Харесай

Белгия задържа четирима сътрудници на европарламента за корупция

Белгийската полиция извърши 16 акции в Брюксел, като иззе 600 000 евро в брой

Белгия задържа в петък четирима души, в това число някогашен евродепутат, като част от следствие за хипотетична корупция от " страна от Персийския залив " в Европейския парламент, оповестиха от прокуратурата на страната, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Не се показва от каква народност са арестуваните, само че белгийският ежедневник Le Soir написа, че катарски чиновници са се пробвали да корумпират италиански социалист, който е бил член на Европейския парламент от групата на социалистите в интервала от 2004 до 2019 година.

В продължение на няколко месеца следователите " подозират страна от Персийския залив, че въздейства върху икономическите и политически решения на Европейския парламент, и то посредством прекачване на следващи суми пари или предоставяне на обилни дарове на трети страни със забележителна и/или стратегическа позиция в Европейския парламент ", оповестиха от прокуратурата.

" Сред задържаните е някогашен член на Европейския парламент ", се споделя в известието, без да се дават повече детайлности за самоличността на арестуваните.

Разследването се води за " корупция " и " пране на пари ".

Полицията в петък извърши 16 акции в белгийската столица, като иззе " 600 000 евро в брой ", както и ИТ съоръжение и мобилни телефони, чието наличие ще бъде проучено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР