Белгия връща частичната блокада за четири седмици. Затварят се училищата,

...
Белгия връща частичната блокада за четири седмици. Затварят се училищата,
Коментари Харесай

Белгия наложи още по-тежка блокада за 4 седмици

Белгия връща частичната обсада за четири седмици. Затварят се учебните заведения, а някои магазини ще обслужват клиенти единствено след авансово деклариран час, осведоми AFP.

Решението е поради евентуална трета вълна на ковид в Белгия и скок на признатите в болница с ковид.

Пандемията е " огромен урок по примирение за политиците, за всички ", разяснява министър председателят Александер де Кро при оповестяването на ограниченията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Все повече европейски страни постановат карантина, с цел да спрат...

Мерките влизат в действие от събота, 27 март и желанието е да останат до цялостното отваряне на учебните заведения и разхлабването на рестриктивните мерки на 19 април.

Бизнесите с непосредствен контакт с клиенти - най-вече фризьорските салони, студиата за татуировки и салоните за хубост - ще бъдат затворени минимум до посочената дата.

Новите правила плануват най-много до 4 души да се събират на обществени места. Преди правилото беше не повече от 10 души. Затварянето на учебните заведения ще стартира седмица преди двуседмичната великденска почивка.

В Белгия към този момент има вечерен час, обща възбрана за пътешестване в страната и чужбина, а също по този начин хората са призовани да работят от у дома, в случай че имат опция. Причината за растежа на инфекциите е новият английски вид на Covid-19.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР