Белгия ще приеме на своя територия деца и майки, държани

...
Белгия ще приеме на своя територия деца и майки, държани
Коментари Харесай

Белгия ще приеме деца и майки от бежански лагери в Сирия

Белгия ще одобри на своя територия деца и майки, държани в бежански лагери в Сирия, съобщи белгийският министър председател Александър де Кро, представен от осведомителните организации.

Подобно на Съединени американски щати, Европа нееднократно е изразявала подготвеност да се погрижи за част от малолетните, чиито фамилии са отишли да се бият за терористичната организация „ Ислямска страна “ в Сирия, и да предотвратят развъждането на ново потомство от екстремисти.

Европейските държавни управления обаче към момента изпитват съмнения, защото в Европа отношението към фамилиите на екстремистите е отрицателно, изключително поради контузията от терористичните набези в европейски страни през предишното десетилетие.

Брюкселски съд постанови през декември 2019 година белгийското държавно управление да върне в Белгия 10 родени в Сирия деца на бойци от „ Ислямска страна “ с белгийско поданство, напомня Ройтерс. Белгийските управляващи обаче към момента не са изпълнили правосъдното разпореждане.

Децата се намират в бежанския лагер Ал Хол в Североизточна Сирия, която е под контрола на кюрдите.

В лагера има и 13 белгийски майки, девет от които са наказани, а на четири са издадени интернационалните заповеди за арест.

„ Истината е, че обстановката е лагера съществено се е влошила “, съобщи през вчерашния ден Де Кро в белгийския парламент.

Около 20 малолетни белгийци и още 11 дами се намират в по-малкия лагер Родж, покрай границата с Ирак.

Де Кро посочи, че Белгия би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да предотврати радикализирането на тези деца и да ги измъкне от лагерите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР