Беларуският опозиционер Роман Протасевич, който бе арестуван след принудителното кацане

...
Беларуският опозиционер Роман Протасевич, който бе арестуван след принудителното кацане
Коментари Харесай

Беларуският опозиционер Протасевич е в критично състояние

Беларуският опозиционер Роман Протасевич, който бе задържан след насилственото кацане на аероплан на " Райън еър " в Минск се намира в сериозно положение в една от лечебните заведения в Минск.

Това заяви майката на 26-годишния публицист от беларуския опозиционен канал в Telegram – Nexta. Според ней Протасевич има проблеми със сърцето. Още през вчерашния ден, в информациите за насилственото кацане на самолета, се появиха информации, че Протасевич е получил припадък на суматоха от идния арест и се е чувствал доста зле.

Същевременно от беларуското Министерство на вътрешните работи обявиха, че Роман Протасевич се намира в следствен изолатор (СИЗО) в Минск и не се е оплаквал по отношение на здравословното с положение.

" В интернет се популяризира информация от името на майката на Роман Протасевич, за това, че е в едно от институциите по опазване на здравето в Минск. Тези сведения не дават отговор на истината ", написа пресслужбата на Министерство на вътрешните работи на своя Telegram-канал.

В известието се споделя, че " понастоящем задържаният под стража се намира в институция " Следствен изолатор №1 " под ръководство на отдела по осъществяване на наказванията на МВр в Минск и Минска област. Жалба от него относно здравето му в администрацията на институцията не е постъпвала ".

Същевременно се чака на срещата на върха в Европейски Съюз водачите на страните членки да изискат неотложно освобождение на Роман Протасевич от ареста, както преди два месеца изиска освобождението и на съветския опозиционер Алексей Навални. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР