Беларуският гейм проект World of Tanks се реализира като доставчик

...
Беларуският гейм проект World of Tanks се реализира като доставчик
Коментари Харесай

Триизмерен модел от играта World of Tanks влезе в музей

Беларуският гейм план World of Tanks се осъществя като снабдител на решения за музейни фондове. Създателите на играта направиха за Музея на танковете в Бовингтън, Англия виртуален експонат – виртуален тримерен модел на немския танк Sturmtiger.

Същият “експонат” е изложен ив Музея на Великата отечествена война в Минск. Благодарение на така наречен допълнена действителност (augmented reality – AR) посетителите могат да видят бойната машина в действителен размер извън и от вътрешната страна.

По думите на разработчиците планът е бил осъществен за шест месеца, четири от които са отишли за създаването на програмен продукт. Първоначално е било планувано да се употребява решението за добавена действителност на Microsoft – HoloLens. По-късно обаче моделът е бил трансфериран на таблет, употребяващ технологията Гугъл Tango.

От там допълват още, че шлемът HoloLens се е оказал не изключително сполучлив за работа със комплицирани модели. Затова, имайки поради бързия напредък на технологиите в сферата, разработчиците не изключват потреблението и на други решение за смесена действителност, като Гугъл ARCore.

По времето на Втората международна война са основани общо 18 танка Sturmtiger, от които са оживели единствено два екземпляра. Единият от тях е изложен в Бронетанковия музей в град Кубинка, Русия, а другият – в Музея на немските танкове в Мюнстер, Германия. Виртуалните модели съставляват опция за сходни институции да допълват сбирките си.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР