Playstation VR може би беше първата комерсиално успешна имплементация на

...
Playstation VR може би беше първата комерсиално успешна имплементация на
Коментари Харесай

10 популярни игри за Playstation VR



Playstation VR може би беше първата комерсиално сполучлива имплементация на технологията виртуална действителност за занимания и игри. Много скоро след появяването си, устройството доближи платинен статус, а към края на предходната година са продадени над 2 милиона PSVR системи. Сред аргументите за този комерсиален триумф на системата са лесната и приложимост - за разлика от PC VR от висок клас, които имат потребност от мощен хардуер, PSVR работи с Playstation 4 и нищо повече. Дизайнът е ергономичен и комфортен, а заглавията стават от ден на ден. Ето за какво сме събрали някои от най-интересните PSVR игри, с които можете да опитате странствуване във виртуалната действителност:
Moss
Най-високо оценената игра за PlayStation VR към днешна дата предлага неповторимо приказно премеждие. В Moss контролираш мишлето Куил, поело на най-великото странствуване в живота си по класическия метод – с геймпада си – само че редом с това можеш да си взаимодействаш непосредствено със света на играта в ролята на божествено наличие като разместваш предмети, отваряш порти и влияеш на враговете на Куил, с цел да окажеш помощ в задачата й. Добави към това превъзходна визия, страховит дизайн на равнищата и интелигентни пъзели и получаваш едно от безусловно наложителните PSVR заглавия.


SUPERHOT VR
Питал ли си се в миналото какво изпитва Нео от Матрицата в иконичните „ булет тайм “ подиуми, когато героят се движи по-бързо от самото време? SUPERHOT VR дава отговор на този въпрос в адреналиново прекарване без аналог. Носител на редица награди за най-хубава VR игра на годината за 2016-та, заглавието SUPERHOT VR е основано с водещата концепция за виртуална действителност и ръководство с придвижвания. Това е единственият шуутър, в който времето се движи единствено когато ти се движиш. Кръвта не се възвръща автоматизирано. Амунициите не са сложени на пода. Единствено и единствено ти, превъзхождан/а числено и по оръжие, би трябвало да планираш дейностите си по този начин, че да използваш всеки предмет от заобикалящата те среда, с цел да си простреляш, просечеш и изтанцуваш път през урагана от патрони на занимателен кадър. Адреналиновият прилив, когато хванеш първата попаднала пред погледа ти бутилка, удариш тичащия към теб съперник, уловиш револвера му във въздуха и гръмнеш останалите съперници в помещението; когато видиш замръзналите във въздуха патрони, летящи към теб, които можеш да избегнеш като просто се поместиш леко от пътя им, е непостижим с нито една друга екшън игра, създавана в миналото.


The Inpatient
Най-страховитата PSVR игра ни показва предисторията на отличения с премия БАФТА PlayStation 4 шлагер Until Dawn и несъмнено не е за хората със слаби нерви, само че в случай че имаш смелостта да се потопиш в мрачния й свят, несъмнено няма да съжаляваш. В The Inpatient поемаш ролята на пациент с амнезия, който би трябвало да разкрие самоличността си, и за какво е приет в болница във високопланинския, изолиран от цивилизацията санаториум, където се развива действието. Подобно на Unitl Dawn, тук те чака многопластовата история с разнообразни краища и всеки избор, който правиш, може да има фрапантен резултат върху развиването на играта. Решенията, и техните последици, са централни за геймплея. Твоят живот, и този на близките, е под властта на решенията, които взимаш.


По-важното обаче е, че играта слага теб в кожата на основния воин. Когато погледнеш надолу и видиш ръцете и краката си, ще се почувстваш все едно ти самият си в санаториума, а с помощта на обстоятелството, че можеш да изговаряш репликите си в разговорите благодарение на вградения PlayStation камерата микрофон, потапянето в играта е цялостно.
The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Skyrim едва ли има потребност от показване. Една от най-великите, сложни и продължителни ролеви игри на нашето време е и един от диамантите в короната на VR платформата. Skyrim VR придава несравнимо възприятие за мащабност, дълбочина и непосредствена непосредственост на шедьовъра в епичното фентъзи. Независимо дали се сражаваш с антични дракони или изследваш гористи местности, Skyrim VR вдъхва живот на целия отворен свят, с цел да можеш да го изживееш по какъвто метод пожелаеш. Отдавна изгубени, в пасажите на Древните свитъци, дракони са се завърнали в Тамриел, а бъдещето на Империята е нестабилно. Като Драконородения, предсказан воин, роден със силата на Гласът, единствено ти можеш да се изправиш против тях в това неповторимо странствуване, в което те чакат стотици часове игра, а новата вероятност трансформират бойната система и правенето на заклинания в сбъдната фантазия за всеки фентъзи почитател.


Rick and Morty: Virtual Rick-ality
Най-откачената VR игра е пренесла във виртуалната действителност целия лудешки комизъм на паметното анимационно шоу. Официалният рекламен текст за това заглавие е повече от индикативен за това, което те чака: Рик и Морти се телепортират в хола ти за едно свръхмодерно премеждие във виртуалната действителност. Решавай ребуси, преминавай през портали в странни измерения, бъди навикан от Рик, бий се с извънземни, пий белина, натискай бутони и още!


Doom VFR
Това изрично е най-високоскоростната VR игра на пазара сега, която придвижва обичания от почитателите жесток геймплей в света на виртуалната действителност. Потопи се в марсианската научна база на UAC и дебрите на Ада по напълно нов метод. Тук няма време да търсиш прикритие, няма да можеш да си поемеш въздух, а да спреш, с цел да регенерираш кръв е немислимо. Ордите прииждат и заплашват да те повлекат към Ада. Съчетай наличния боеприпас от футористични, паметни оръжия, ъпгрейди и усъвършенстваната система за предвижване, с цел да разсичаш, мачкаш, прекършваш и разстрелваш демоните по всевъзможни способи. Doom VFR предлага три контролни схеми според от периферията, която притежаваш и персоналните ти желания, като ще можеш да играеш както с добре познатия си геймпад, по този начин и с Move контролерите или с новата приставка, появила се на пазара около Farpoint – двуръчната пушка, наречена Aim контролер. Според нас Move разновидността предлага най-ефективно потапяне в играта поради опцията да движиш свободно всяка от ръцете на героя си и да хвърляш гранати посредством действително придвижване.


Resident Evil VII
Един от първите огромни шлагери за PlayStation VR е запазил своята прохлада повече от година след премиерата си! Със своята седма част, класиката Resident Evil се завръща към корените си, изваждайки от уравнението безбройните оръжия и солидното количество амуниции, залагайки на малобройните, само че сложни за превъзмогване врагове, лимитираните запаси и нуждата от добре премислен тактически метод към обстановките, с цел да оцелееш. Това е същинският сървайвъл хорър с акцент върху „ сървайвъл “, който те потапя в в действителност неповторимата си страховита атмосфера, а опцията да изживееш някои от най-зловещите моменти от първо лице го трансформира в едно от най-хубавите прекарвания за почитателите на жанра.


Driveclub VR
В Driveclub VR значимите сте единствено ти, автомобилът и този, който кара пред теб!
Запали колата и се потопи във виртуалната действителност на Sony, където надпреварите са същински, пистите са същински, прекарването е същинско. Усещането, до момента в който караш в планината е незаменимо, изключително, когато е съчетано с натурализъм и красива графика. Driveclub VR е същинско олицетворение на автомобилната просвета. Отдай се на тръпката във високоскоростното независимо съревнование или се присъеди към мултиплейър конкуренция, с цел да премериш сили в режима за от 2 до 8 играчи онлайн.


VR версията на известният рейсър прибавя нововъведения и нови режими по отношение на общоприетата версия на играта, като да вземем за пример опцията да слезеш от колата си и да разгледаш покрайнината или да изживееш още веднъж най-хубавите си обиколки, само че от седалката за пасажери. Със 114 писти, включващи и нови градски терени за каране и 80 високоскоростни автомобила, с които да се състезаваш, Driveclub VR несъмнено е заглавие, което няма да омръзне бързо на рейсинг почитателите, а сървърите за онлайн игра ще останат цялостни с геймъри още дълги години.
Farpoint
Категорично една от най-красивите игри за PSVR те придвижва на непозната планета, където да изживееш един динамичен екшън, за цялостното съпреживяване на който спомага новият Aim контролер, който се предлага в комплект със самата игра. Твоята задача е тривиална, само че извънредно смъртоносна - би трябвало да прибереш група учени, изпратени да документират особеност към Юпитер. Неочакван случай те откъсва от твоя отряд и те запраща на извънземна планета, цялостна с неприятни изненади.
Можеш да разчиташ единствено на себе си, на своята предвидливост и на уменията си за оцеляване, защото ще би трябвало да откриеш метод да се събереш с останалите и да спасиш колкото се може повече от тях. Ако имаш другар, който също има PSVR хедсета, можеш да се възползваш и от една от най-свежите екстри на Farpoint – цялостен кооперативен режим за двама играчи!


Apex Construct
Дебютното заглавие на някогашните разработчици на Battlefield и Mirror’s Edge е новаторско екшън-приключение, което извлича максимума от опцията да го изиграеш с два Move контролера в ръце и да имитираш действителните придвижвания при пукотевица с лък, пердах с мечове и блокиране на насрещните удари с щит. Apex Construct те придвижва в далечното бъдеще, където безмилостни роботи дебнат из света в следствие от безразсъдните опити на човечеството. Трябва да използваш както интуицията, по този начин и бойните си умения, с цел да оцелееш измежду тези синтетични създания. В това премеждие от първо лице, особено основано за виртуална действителност, ориста на човечеството зависи от теб – последният жив човек. Визията е страхотна, а контролът е невиждано акуратен. Apex Construct е емблематичен образец за еволюцията на VR заглавията, преодолял доста от проблемите на някои от първите игри за платформата, при които разработчиците срещаха проблеми най-много с осъществяването на прецизни дейности с Move контролерите и придвижването на героя.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР