Беларуски журналист, работил за руския всекидневник Комсомолская правда, бе осъден

...
Беларуски журналист, работил за руския всекидневник Комсомолская правда, бе осъден
Коментари Харесай

В Беларус журналист бе вкаран в затвора заради статия за КГБ

Беларуски публицист, работил за съветския ежедневник " Комсомолская истина ", бе наказан през днешния ден на три години затвор поради публикация, в която се загатва беларуската тайната работа Комитет за Държавна сигурност (на СССР), съобщи Франс прес, като се базира на беларуски медии.

Генадий Можейко бе приет за отговорен за нанасяне на засегнатост на президента Александър Лукашенко, като и за подбудителство към омраза по обществен симптом, съобщи беларуската новинарска организация БелТА.

През 2021 година Можейко разгласява публикация за престрелка сред чиновници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и експерт по осведомителни технологии, който бива погубен по време на престрелката. В публикацията си журналистът цитира съученик на убития, който показва покойника в позитивна светлина. Това кара управляващите да обвинят Можейко в " опит да оневини нарушител ".

През октомври 2021 година бюрото на " Комсомолская истина " в Минск е затворено.

Според беларуската полиция Можейко е задържан, откакто е екстрадиран от Русия, в която отишъл с желанието да замине оттова за трета страна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР