Беларус засили мерките за сигурност в 14 района на граничещите

...
Беларус засили мерките за сигурност в 14 района на граничещите
Коментари Харесай

Какво става в Беларус? Решението на Лукашенко

Беларус ускори ограниченията за сигурност в 14 региона на граничещите с Украйна Брестка и Гомелска област. Това заяви министърът на вътрешните работи на републиката Иван Кубраков в ефира на " Беларус 1 ", предава news.bg.

" Беше докладвано на президента на среща в понеделник за подхванатите ограничения за гарантиране на сигурността на нашите жители, които живеят на границата с Украйна. Засилихме ограниченията за сигурност, както от страна на териториалните органи на вътрешните работи и като цяло на територията на 14 региона на Брестска и Гомелска област. Там в допълнение работят нашите специфични сили, специфични полицейски елементи ", сподели министърът.
-->
Ръководителят на Министерство на вътрешните работи сподели, че с цел да се разширят опциите на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на актуалните провокации и закани, във Вътрешните войски ще се появят няколко нови звена, по-специално за битка с безпилотни самолети.

" Във Вътрешните войски ще се появят няколко нови звена. Те ще бъдат мобилни, подготвени да работят във всевъзможен терен, било то градски условия, горски пояси - по цялата територия. Обучението на такива звена е просто належащо, по тази причина усъвършенстваме системата. ", сподели Кубраков.

Припомняме, че на 13 ноември, украинските военни предизвестиха, че продължава да се образува руско-беларуска група войски на територията на Беларус. По данни на разузнаването обществената тежест в Брестката област, изключително в регионите, където са ситуирани идващите съветски армейски елементи, доста се усилва - локалните лечебни заведения са претъпкани с съветски военнослужещи, както ранени, по този начин и заболели, заради незадоволителните условия на живот в палатковите лагери. В резултат на това медиците са принудени да отхвърлят лекуване на беларуски жители, които се нуждаят от него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР