Беларус вероятно ще влезе в украинския конфликт. Това се индикира

...
Беларус вероятно ще влезе в украинския конфликт. Това се индикира
Коментари Харесай

Не заради поляците и не заради хаоса, Беларус ще влезе в украинския конфликт по други две причини

Беларус евентуално ще влезе в украинския спор. Това се посочва от маса знаци, множеството от които са публично приети за обстоятелства. Има прекалено много от тях, с цел да се смятат за съвпадане. В Минск все по-често се приказва думата „ война “, за което интензивно и методично се приготвят. Защо Беларус се нуждае от ннеяего? Причините за това са две – съществени и безусловно законни.

Беларус вкарва армията във военновременен режим. Това се потвърждава от известието на Министерството на защитата на републиката, което се появи на 7 юни за започване на курсове по бойна подготвеност във въоръжените сили на Беларус.

Ако го съпоставим с цяла поредност от събития и изказвания на Минск през последните месеци, тогава няма да има подозрение по отношение на подготовката на Беларус за война. Спусъкът за този развой беше специфична съветска военна интервенция в Украйна. Беларус не взе участие директно в нея.

Но Минск дава на Русия логистична поддръжка, лекува ранените, изтегля обратно огромна формация от въоръжените сили на Украйна, съсредоточавайки войските си на украинската граница, която е дълга над хиляда километра и която в този момент се укрепва.

Следователно в Украйна те считат Беларус, която обезпечава отбраната на част от западните граници на Съюзната страна, за „ съагресор “ и си отмъщават посредством заграбване на благосъстоятелност на Беларус, неучтивост с дипломатите, плячкосване, побой и даже убийства на беларуски водачи. Всичко това изисква наказване.



Преход от военно на спокойно време

Според Министерството на защитата на Беларус общият фокус на образованието по бойна подготвеност " е провеждането на набор от поредни образователни занятия с всички категории военнослужещи, подразделения, военни елементи, формирования, военни органи за командване и надзор за проведеното осъществяване на ограничения за прекосяване от спокойно във военно време “.

Така както го виждаме, написа - от спокойно към военно време. За обстоятелството, че това съвсем пристигна, приказва напълно скорошна история с неутрализирането на украински дрон с бойни гранати, които несъмнено, бяха планувани да бъдат употребявани против беларуските военни на територията на Беларус, от единици за електронна битка.

На 3 юни президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи основаването на осведомителни „ специфични сили “ за отбиване на външни осведомителни офанзиви.

Това решение беше взето след неотдавнашна среща в Министерството на защитата по отношение на " осведомителните, психически и други интервенции ". То ще бъде нещо като Съветското осведомително бюро. Създадено единствено преди, а не след.



Александър Лукашенко, фото: president.gov.by

На 1 юни стана известно, че беларуските военни отработват прекачване на техника и персонален състав на дълги дистанции и основаване на формация в едно от тактическите посоки. Мащабните учения, почнали при започване на май, даже не се планува да приключат. На 23 май беше разгласен третият им стадий, изцяло невиждано.

Тъй като в хода на провеждането им в Беларус стартира... повторното разконсервиране на военна техника, която беше на дълготрайно предпазване. Това се прави за инспекция на нейното положение и подготвеност за осъществяване на бойни задания.

Все още няма война, само че бойците и офицерите от въоръжените сили на Беларус интензивно се приготвят за нея и то тъкмо в същия вид като в Украйна. Например ученията се организират освен на терен, само че и в градски региони.

Това се случи да вземем за пример в Брест, където в края на май военнослужещите от 38-а обособена десантно-десантна бригада практикуваха форсиране на река Мухавец. Тя се намира единствено на 60 километра от границата с Украйна.

Лукашенко основава " национално опълчение ". За какво?

На 27 май министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин разгласи, че страната е решила да сътвори национално опълчение. Той означи, че Лукашенко си е сложил такава задача и че това е " доста значим " въпрос.

" Основното е, че имаме хора и оръжие за това. Наистина броят на бранителите на нашата страна може да се усили доста ", министърът увери.

Хренин уточни, че в Беларус няма нито един водач на районно или регионално равнище, който да не обръща огромно внимание на въпросите на териториалната защита. Според него „ може да има решителен резултат във въоръжен спор, тъй като армиите печелят борбите, а хората печелят войната “.

Народната милиция на Беларус ще се състои от групи от групи от по 50 души. Всички участници ще бъдат подготвени за потребление на оръжие.

Струва си да се означи, че в Беларус към този момент има специфична групировка от резервисти под формата на войски за териториална защита. Те би трябвало да се привикват по време на война или в условия на „ напрегната военнополитическа обстановка”. Броят на " териториалните " е към 120 хиляди.

Това са военнослужещи жители, които са в ресурс. В спокойно време териториалната защита организира подготвителни лагери, подготвяйки се за осъществяване на бойни задания дружно с армията, битка с диверсанти, водене на партизанска война и отбрана на държавната граница. Как ще се съчетае националната милиция с териториалната защита не е напълно ясно. Ясно е единствено, че беларуската войска към този момент ще има доста повече бойни помощници и те ще бъдат по-качествени.

Оперативното командване на Сухопътните войски на южното направление, което бе основано

На 26 май Лукашенко на среща в Министерството на защитата на републиката подреди на своите военни да основат оперативно командване на Сухопътните войски в украинското направление във въоръжените сили.

" Ще бъде упражняван боен напън върху нас посредством Полша, Литва, Латвия и разположените там войски на Северноатлантическия блок, както и посредством поддържане на ескалацията на военните дейности в Украйна. За страдание се отвори нова посока, както нормално споделяме, нов фронт и не можем да не обърнем внимание на това ", сподели той.

Междувременно, съгласно президента, беларуските военни са принудени да отработват защитата на южните граници " в придвижване ".

" Това е военно време. Но към този момент без война ", акцентира водачът на Беларус.

Преди това в страната имаше единствено две такива командвания - западно (полско) и северозападно (балтийско).

Веднага след началото на съветската военна спецоперация в Украйна, батальонни тактически групи (БТГ) на белоруските въоръжени сили се появиха в южните региони на Беларус. До началото на пролетта Минск разполагаше с пет компактни и мобилни елементи, състоящи се от към 800 души, поддържани от тежка военна техника.

Официалната им цел беше да предотвратят проникването на " разнообразни националистически въоръжени формирования " и оръжия на територията на републиката, да ревизират готовността и способността на подразделенията за бързо реагиране на спешни обстановки.

Всичко се случва в прогресивна линия, усилват се числеността и броят на подразделенията, участващи в маневрите. В края на март танкови елементи бяха изпратени към южната граница. Обявената на 4 май в страната неочаквана инспекция на силите за реакция протича най-активно в украинско направление.

Беларуската войска практикува привеждане в бойна подготвеност, маршируване в избрани региони, осъществяване на задания по бойна подготовка и дарба да противодейства на военни закани на земята и във въздуха. Това е публична информация. Неофициална информация - в Беларус е в разгара си скритата готовност.

ВИДЕО:

https://vk.com/video-75679763_456266991

На 19 май Лукашенко на среща с губернатора на Нижегородска област Глеб Никитин И КАЗА, че Беларус е закупила от Русия нужния брой тактически ракетни комплекси " Искандер " и зенитно-ракетни системи С-400, след което съгласно пред организация БелТА той гордо е приказвал за армията си:

" Сега това е напълно друга войска с такива оръжия. Поне неприемливите вреди, които това оръжие може да аргументи, са колосални. "

Украйна в прицела на силите за спецоперации

На 10 май Беларус разгласи разполагането на Силите за специфични интервенции на границата с Украйна. Според началника на Генералния щаб и заместник-министър на защитата на републиката Виктор Гулевич това е реакция на основаването от Украйна на 20-хилядна формация войски в региона.

" За обезпечаване на сигурността на Република Беларус в южното направление, силите на частите на Силите за специфични интервенции са ситуирани в три тактически посоки ", сподели той.

Това надалеч не са всички ограничения, подхванати в Беларус, с цел да не бъде войната изненада за страната. Честният разбор на горните обстоятелства е следният – Минск се готви за война и ще влезе в нея в близко бъдеще. Полша е в същото положение. Унгария бързо го наваксва. Румъния също не спи.

Всички украински съседи, готови, чакат Украйна да стартира да се срути под ударите на Русия, с цел да могат да защитят националните си ползи при тези условия на територията на една отчуждена страна, която не се е справила с тежестта на отговорността на държавността. Добре е, че белоруските и съветските ползи изцяло съответстват.

Две публични версии

И по този начин, за какво думите „ война “, „ фронт “ са на устните в Минск, с кого и защо Беларус ще се бие? Официално Минск нямаше да се бие, а единствено да се пази. Първо, от почитателите на рисковите завършения от страните от НАТО (в Европа към този момент има 100 000 американски военни и 12 000 бойци на НАТО в Полша, в това число от Съединени американски щати, с съвременни оръжия).

Второ, от обезумелите украински съседи, които взеха решение да извършат някаква кървава провокация против Беларус.

И двете известия обаче значително са пресилени. НАТО няма да посмее намерено да нападна Беларус, защото ще се изправи на първо място против Русия.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, макар всички искания към Минск, също няма да отвори „ втори фронт “ против Беларус, защото е надвит на първия и главен и към този момент не знае дали Украйна ще оцелее през идващата зима и какъв брой територии ще загуби през идващите месеци. Сега не му е до Беларус.

Какво тогава?

Подготовката на Минск за военни дейности обаче – методична и систематична – е явна. Това в никакъв случай не се прави без причина, изключително в незабавни случаи. Следователно би трябвало да има действителни аргументи, и тях ги има сигурно. Те са две и са безусловно действителни.

Първо, това е, с цел да се предотврати окупацията на украински територии от Полша, откъдето ще пристигна спомагателна опасност за Минск. Тук можем да приказваме на първо място за Волиния (част от този исторически район в този момент е част от Беларус), която Лукашенко към момента беше подготвен да преглътне като част от Украйна, само че не и Полша, която се опита да го смъкна напълно неотдавна и затопли карикатурата " държавно управление в заточение ", ръководена от брачната половинка на блогър, " президента " Светлана Тихановская.

Ако на поляците, които интензивно се приготвят за това и даже си осигуриха, наподобява, единодушието на Киев, бъде разрешено да окупират Волиния, над Беларус ще надвисне сериозна опасност и от юг. Групирането на беларуските войски непосредствено демонстрира, че тези съображения са взети поради.

Не на вятъра се основава и " национално опълчение ". Когато войските отпътуват, с цел да възстановят реда в рухналата прилежаща страна, може би даже да се бият с поляците, ще им би трябвало логистична или полицейска помощ под формата на „ опълченци “, другата част от които ще остане да поддържа реда вкъщи.

Второ, в Минск несъмнено се опасяват от хаоса в Украйна, откакто тя осъзнае, че е неефикасно да се съпротивлява на Русия и режимът на Зеленски ще стартира да се срутва. Тази опция е директно посочена от упоменатата нагоре история с дрон, трансфорат в мини-бомбардировач: Киев не се нуждае от това, само че някой провежда тази провокация!

Малко ли са нацистите, които вилнеят в Украйна? В тази обстановка, както и в други, най-хубавата отбрана е офанзива. По-добре е милиони украински бежанци – дружно с главорези-бойци – да не са на лична земя, а да се задържат в прилежащи територии, взети под надзор.

Така енергичният Лукашенко, който пази ползите на страната си, очевидно не желае да закъснява за разделянето на Украйна и, наподобява, има намерение да вземе директно присъединяване в това. С какво е по-лош от другите? Нищо. Нека разкрием още една дребна загадка: украинците, които попаднат в зоната на Беларус, ще имат огромен шанс. Казвам го с цялостна съвестност.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР