Беларус определи днес като катастрофално решението на Полша да затвори

...
Беларус определи днес като катастрофално решението на Полша да затвори
Коментари Харесай

Ново напрежение! Беларус скочи лошо на Полша

Беларус дефинира през днешния ден като пагубно решението на Полша да затвори гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) сред двете страни. Това евентуално ще докара до колапс и от двете страни на границата, предизвести беларуската гранична защита, представена от Ройтерс, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера Полша заяви, че от съображения за сигурност през днешния ден в 12 ч. (13 ч. българско време) затваря основния Граничен контролно-пропусквателен пункт " Бобровники ". Това решение ще утежни още повече така и така обтегнатите връзки сред двете страни, отбелязва Ройтерс.
-->
Минск към този момент разкритикува решението на Варшава, а през днешния ден излезе с изказване, в което го дефинира като неразумно и рисково.

" Действията на полските управляващи може да доведат до колапс и от двете страни на границата ", предизвести беларуският Държавен граничен комитет (ДГК). В изказването се показва, че единствено два от шестте огромни пункта по 400-километровата граница с Полша остават отворени.

" Със затварянето на още един полски Граничен контролно-пропусквателен пункт ситуацията ще стане пагубно ", сподели още ДГК. Той означи, че на отворените пунктове към този момент са се образували опашки, и предвижда, че " натоварването (там) ще се усили сериозно ".

Полша е главно леговище за съперниците на беларуския президент Александър Лукашенко и един от най-твърдите поддръжници на Киев, откогато основният съдружник на Беларус Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР