Беларус може да наложи мерките си за отговор на санкциите

...
Беларус може да наложи мерките си за отговор на санкциите
Коментари Харесай

Беларус отговаря със санкции на Запада

Беларус може да наложи ограниченията си за отговор на глобите на Запада през новата седмица. За това предизвести в неделя министър председателят на Беларус Роман Головченко, представен от ТАСС.

" Естествено, ще разгледаме решенията, които ще бъдат оповестени до дни, най-вероятно незабавно след този уикенд, сподели той в изявление за телевизионния канал Беларус-1. Никога не сме нападали никого. Но откакто против нас бъде отприщена икономическа или хибридна война, естествено тези дейности няма да останат без отговор " .

" Това ще бъде единствено част от такива ограничения. Не планираме да използваме целия боеприпас, макар че сме изработили нашия отговор. Последващите ограничения няма да бъдат асиметрични, както казахме. Това ще бъдат симетрични ограничения ", предизвести той. Не сме идеални. Имаме проблеми. Знаем болките си. Но каквато и да е сложна обстановката, ще се оправим с нея ", акцентира той.
 Страните членки на Европейски Съюз договориха още наказания против Беларус
Страните членки на Европейски Съюз договориха още наказания против Беларус

Добавят 28 лица, органи и компании към санкционния лист

Европейският съюз наложи петия пакет от антибеларуски наказания на 2 декември. Санкциите Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи ограничавания върху държавните дългови бумаги на Беларус.

Освен това, 20 физически лица, 12 юридически лица и три самолета бяха оставени в листата по отношение на миграционната рецесия и в светлината на изказванията за угнетяване на гражданските свободи. Обединеното кралство и Канада също оповестиха спомагателни наказания против Беларус.

Междувременно министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей сподели на среща на висшите дипломати на ОССЕ, че страната му е осъдена със наказания, тъй като е демонстрирала " тъмната страна на европейската народна власт ".
 Лукашенко: Западът ще употребява мигрантите против Беларус при спор сред Русия и Украйна
Лукашенко: Западът ще употребява мигрантите против Беларус при спор сред Русия и Украйна

Мигрантите щели да бъдат прийом за въздържане на на беларуската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР