Бела Рамзи, която стана известна с ролята си на Лиана

...
Бела Рамзи, която стана известна с ролята си на Лиана
Коментари Харесай

Бела Рамзи говори за сексуалността си и The Last of Us 2 пред Vogue

Бела Рамзи, която стана известна с ролята си на Лиана Мормонт в Game of Thrones още на 11, а в този момент е в центъра на вниманието поради присъединяване си в The Last of Us с Педро Паскал, е една от 17-те  LGBTQ+ звезди, които са част от юлския брой на юлския брой на английския Vogue (Vogue’s July 2023 Pride issue). 

Бела приказва за сексуалността си и за куир романтиката във втория сезон на The Last Of Us, заявявайки, че местоимението " те " е най-вярното местоимение за " тях " (Бела Рамзи). 19-годишната звезда има вяра, че половата " им " ориентировка се трансформира: " Никога не знаеш изцяло кой си, непрекъснато се развива. "  

" Но сигурно считам, че хората са разбрали, че не съм100 % хетеросексуална/и. Аз съм малко на талази, разбирате ли? Това е, което обичам да споделям. "

Рамзи, която употребява те/тях, с цел да опише себе си, добави, че са имали " доста терзания към местоименията ". 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bella Ramsey (@bellaramsey)

Пътуването на Рамзи към себеоткриването и приемането на " тяхната " небинарна еднаквост не било елементарно. " Те " се бориха с това дълго време, чувствайки се, че не се вписват в двоичния пол, само че нямаха езика или разбирането на небинарната еднаквост, с цел да изразят възприятията си. Въпреки това, с поддръжката на другари и семейство, Рамзи съумя да се примири  и да прегърне небинарното си аз.

Представянето на небинарна еднаквост в медиите към момента е релативно нищожно, само че разкриването на Рамзи и наличието на звездата в общественото пространство е значима стъпка към по-добро показване и схващане на тези персони, както и да се разбият нездравословните стандарти, свързани с пола, и да се насърчи приемането и приобщаването на всички хора.

The Last of Us Сезон 2, в който Рамзи играе ролята на Ели, включва куир романтика сред Ели и Дина, друга героиня. Представянето на куиър романтика в мейнстрийма също е значимо, защото оказва помощ за приемането на такива връзки от общество, което постоянно ги маргинализира и стигматизира. Нещо повече - фактът, че и двата образа са комплицирани персони със лични сюжетни линии, оказва помощ да се разбият стандарти в самото им показване в историята. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР