Beetroot AB, шведска компания доставчик на софтуерни услуги и технологично

...
Beetroot AB, шведска компания доставчик на софтуерни услуги и технологично
Коментари Харесай

Beetroot придобива българскaта компания South Gate Tech

Beetroot AB, шведска компания снабдител на софтуерни услуги и софтуерно поделение на Beetroot Ecosystem, разгласи придобиването на South Gate Tech, компания за разработка на програмен продукт, основана в София. Настоящите договаряния за обединение текат от есента. 

След съветската експанзия в Украйна, фокусът на Beetroot е да отбрани своите екипи и инфраструктура в района, като резервира уговорките си към интернационалните клиенти и сътрудници. След продължаващите вложения в Украйна и неотдавна оповестения Фонд за подкрепяне на Украйна, South Gate Tech се причислява към екосистемата на Beetroot, с цел да способства за построяването на устойчиво наличие от интернационалните гении. South Gate Tech уголемява световното въздействие на компанията, като предлага в България център за разработка в повсеместен мащаб, усилва капацитета на Beetroot за инженерни решения и спомага за задачата на Beetroot за основаването на стабилно световно влияние.

Oт основаването ѝ през 2018 година от Камен Бочев, South Gate Tech е отдадена на задачата да промени настройките в софтуерната промишленост към развиване, което слага в центъра си хората. Експертизата на компанията варира от ръководство на огромни данни и цифрова промяна до софтуерно консултиране и инженеринг. South Gate Tech обслужва клиенти във Англия, Германия и Съединени американски щати, като построява стратегически партньорства със започващи компании и одобрени софтуерни компании в разнообразни области, включително – финанси, телекомуникации, медии и обучение.

„ Развълнувани сме да приветстваме South Gate Tech в фамилията на Beetroot “, коментира Андреас Флодстрьом, съосновател и основен изпълнителен шеф на Beetroot.  — „ Работим по това придобиване от есента — моментът му просто съответства с войната. Разширяването на позициите ни в Източна Европа в този сериозен миг способства за нашата последователност като компания. Комбинирането на софтуерни гении от доста разнообразни страни ще помогне да реализираме непоклатимост и зрялост в упоритостта си да създадем в действителност световно влияние. ”

„ Oт самото начало Beetroot изглеждаше идеалният сътрудник за нас “, коментира Камен Бочев, създател и основен изпълнителен шеф на South Gate Tech. – „ След като осъзнахме, че имаме едни и същи просвета, визия и цели, концепцията за обединение се оформи по натурален метод. Като сплотяваме своите сили под шапката на Beetroot, разширяваме обсега си и даваме повече добавена стойност на нашите клиенти и консултанти. “

Beetroot Academy – просветителното звено на бизнес екосистемата на Beetroot, навлиза на българския пазар, като предлага четири интензивни онлайн курса, ориентирани към всички, които се желаят да започват кариера в областта на технологиите. Всеки 4-месечен натоварен курс е основан за учене в извънработно време и се концентрира върху построяването на на практика умения. Допълнителните преимущества за студентите включват менторство и благоприятни условия за основаване на мрежа от контакти — солидна основа за вдишване по нов професионален път. 

За забележителния опит на Beetroot това придобиване е петото по ред, след сполучливите покупко-продажби с Aducera Consulting, основана в Стокхолм, и украинските ИТ екипи Oxygen Soft, Oldmin и Onlinico в интервала 2019-2021 година Сега България е вторият обслужващ център в повсеместен мащаб в екосистемата на Beetroot в Европейски Съюз, последвана от Полша в близко бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР