Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през миналото денонощие

...
Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през миналото денонощие
Коментари Харесай

Спасиха 13 бедстващи деца от вила в село Гложене

Бедственото състояние в Тетевенско остава, откакто през предишното денонощие в села в общината паднаха дъждове с количества от 100 литра на квадратен метър. Пороите взеха и жертва, откакто мъж почина при случай под връх Червен край Тетевен, до момента в който се опитвал да премине през придошлите води. Къщи бяха наводнени. Най-пострадали са селата Градежница и Глогово, където има наводнени къщи и вреди по инфраструктурата.

" Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха главно в село Черни вит, където имаше краткотрайно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян заради излизане на реката върху пътя. Освен това има и едно огромно свлачище. Екипите се бориха цяла нощ. Пътят сега е отворен, само че работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше беше излизане на реката в квартал " Платена” в Тетевен, където с краткотрайни насипи от чували с пясък, както и от неподвижен материал реката беше спряна”, изясни пред Нова кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева.

" Имаше 13 бедстващи деца, които бяха в една вила в село Гложене. С помощта на екипите на Пожарната тези деца са извадени от вилата и са в сигурност. Залята е пречиствателната станция на село Гложене, също от реката. В село Градежница бяха отводнени всички къщи, които бяха залети. Днес продължаваме с работата с тежка техника за отклонение на водата в руслото на реката, с цел да може тези улици да бъдат отводнени напълно”, сподели още кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева.

По думите й има проблеми и с трите махали в село Глогово, които са откъснати от селото, тъй като са скъсани два моста.

" Там може да се стигне единствено с коне и пешком. Днес ще предприемем незабавни ограничения за възобновяване на тези мостове”, добави кметът на Тетевен.

Комисия ще оцени вредите, породени от наводнението.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР