Бедственото положение в област Хасково е отменено, считано от 12

...
Бедственото положение в област Хасково е отменено, считано от 12
Коментари Харесай

Отменят бедственото положение в област Хасково

Бедственото състояние в област Хасково е анулирано, считано от 12 ч. през днешния ден, заради преодоляване на пожарите в района. Това съобщавата от хасковската регионална администрация.

Бедственовото състояние бе оповестено в късния следобяд на 26 юли, когато в района на разнообразни места пламнаха над 8 пожара. Заповедта бе подписана от Красимир Ангелов в последния му ден, като регионален шеф.

Застъпилата публично през вчерашния ден на поста Гинка Райчева през днешния ден анулира с нова заповед бедственото състояние.

Три от пожарите- край Дъбовец, край Гарваново, Сусам, Татарево и при маджаровското село Румелия продължиха и през вчерашния ден, като на помощ се включиха военните, тежка техника, горски и доброволци. Тази заран дейни огнища имаше към момента в региона на село Дъбовец, където пожарът се разпростря на към 4000 кв.м смесена гора в мъчнопроходим кръстосан терен.

Макар че са локализирани другите два огромни пожара на територията на област Хасково- до село Румелия и селата Гарваново, Сусам и Татарево, дежурни екипи на пожарната не престават да наблюдават на място.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР