Бедствено положение вече е обявено в цялата община Враца. продължи

...
Бедствено положение вече е обявено в цялата община Враца. продължи
Коментари Харесай

Заради ураганния вятър е обявено бедствено положение във Врачанско


Бедствено състояние към този момент е оповестено в цялата община Враца. продължи и през днешния ден да нанася нови вреди. Влак се удари в повалено върху стоманения път дърво.

Тази заран стихията удари с цялостна мощ врачанския квартал " Кулата ". Отнесени са покриви на къщи и селскостопански постройки.

„ Като е хвръкнал този покрив, към този момент удря нашия и всичко чупи, от тази страна има счупени стъкла “, описа пострадалата Йорданка Сотирова.

Имотът на Сотирови, които са без застраховка, е като след бомбардировка. Но и тези, които имат застраховка, са в суматоха.

„ Това е холът, тука е дигнал целия покрив на самата къща, аз не знам какво ще стане от тук натам, вредите са големи “, описа друга пострадала Екатерина Петрова.

Вятърът е бил толкоз мощен, че ламарини са прехвърчали върху парцел на прилежаща улица.

В село Лиляче вятърът прекърши електрически стълбове. Много семейства в общината останаха без ток поради скъсани проводници. Паднало дърво аргументи злополука с пътнически трен. Дървото поваля и дирек на контактната мрежа и придвижването сред Видин и Мездра стопира за пет часа.

„ Има провали по влака, има счупено стъкло, има даже ранен пасажер, цялото стъкло е паднало върху нея “, описа кондукторът Никола Илиев.

Нарушена е изолацията на доста здания в града. Малък камион се прекатурна и нанесе вреди върху коли.

Поглеждам през прозореца и виждам, че това е паднало върху колата. „ Нямам каско, какво ще върша в този момент, не знам, пенсионер съм “, съобщи Васил Кръстев.

„ Щетите са безчет, ще се пресмятат доста дълго време, само че аз се надявам с поддръжката на страната тези, които нямат застраховки, дружно да помогнем за тяхното възобновяване “, изясни кметът на града Калин Каменов.

30 военни през днешния ден помагаха за справяне с вредите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР