Бедствено положение има в 9 общини заради дъждовете. Засегнати са

...
Бедствено положение има в 9 общини заради дъждовете. Засегнати са
Коментари Харесай

Девет общини бедстват, няма ток и вода

Бедствено състояние има в 9 общини поради дъждовете. Засегнати са общини в Смолянско, Благоевград, Симитли, Петрич, Кресна и Гърмен. В Кърджалийска област измежду най-засегнатите общини са Кирково и Ардино, предава БНР.

В Садово, Пловдивско, където дигата на река Чая е пробита на 3 места, стартира укрепването й с техника на " Напоителни системи " и по проект се чака да отнеме два дни.

В Смолянска област изобилният снеговалеж продължава. Десетки селища без ток в общините Баните, Мадан, Рудозем, Чепеларе. Към този час няма нови въведени ограничавания. Село Триград е недостъпно. Основният проблем обаче там е, че нямат вода. От ВИК сдружението са споделили, че водопроводът може да бъде възобновен най-рано до 10 дни. Ново свлачище се засилва в смолянското село Могилица. Там пътят е пристъпен амо в едното платно. Тежко е ситуацията и в общините Девин и Смолян. Предстои разказване на вредите след опустошителните порои. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.

В мощ остава възбраната да придвижване на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през всеки проходи, като и придвижване с вериги за всички МПС по републиканската пътна мрежа.

В град Смолян снежната покрива е към 40 см., а по-високите елементи - съвсем двойно.

През цялата нощ екипи на пожарната, пътното и горското са остраняванли паднали дървета от тежкия и влажен сняг по пътищата. В региона на Пампорово, Стойките, Ширлока лъка, Фатово, Смилян, Рудозем, Търън, Подвис. Закъсали бусове в региона на Пампорово, тръгнали без вериги, са били изтегляни през нощта.

Пет са общините в Благоевградско, които оповестиха бедствено състояние - Симитли, Петрич, Гърмен, Благоевград и Кресна, добавя Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР