Бедствено положение е обявено в 4 общини в Хасковска област

...
Бедствено положение е обявено в 4 общини в Хасковска област
Коментари Харесай

Пожари вкараха общини в бедствено положение

Бедствено състояние е оповестено в 4 общини в Хасковска област - Хасково, Харманли, Димитровград и Тополовград. Причината са многото пожари на територията на цялата област, съобщи Българска национална телевизия.

Голям пожар съумя да трансферира автомагистрала "Марица " край Харманли и стигна покрай индустриалната зона на града.

Заради мощно задимяване в региона беше спряно придвижването по автомагистралата сред Харманли и Любимец. Към 20 ч. придвижването по автомагистралата беше възобновено.

Общата повърхност на пожара е над 5 000 декара. Вятърът затруднява работата на огнеборците. Основните сили са ориентирани върху това да не се допусне стихията да стигне до околните обитаеми места.

"Обстановката в страната е извънредно сериозна, дано сънародниците ни бъдат деликатни и не палят никакви огньове ", прикани шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов във връзка ситуацията в страната.

"Използвам случая да се обърна към всички мои сънародници да бъдем извънредно деликатни. В никакъв случай самонадеяни. Изключително бурният вятър нанесе доста съществени вреди в четирите области Хасково, Ямбол, Стара Загора, от половин час и в Сливен. Моля, бъдете извънредно деликатни. Задръжте – никакво палене на огньове ", прикани Николов, представен от Фокус.

По думите му сега на територията на страната изключително в изброените четири области има десетки на брой пожари.

"Към момента нашите дейности направиха по този начин, че да няма непосредствена заплаха за обитаемоте места. Така или другояче рискът е извънредно огромен. Това наложи да предислоцираме сили от Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Габрово, Бургас, да оказват помощ на сътрудниците от Хасково, Ямбол и Сливен ", сподели още шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР