Бедността в страната е достигнала такива размери, че политиците вече

...
Бедността в страната е достигнала такива размери, че политиците вече
Коментари Харесай

Великобритания: един милион деца живеят в крайна бедност

„ Бедността в страната е достигнала такива размери, че политиците към този момент не могат да пренебрегват казуса ", се споделя в ново (JRF). Според него броят на бедните в страната се е удвоил през последните 5 години, като през 2022-ра е имало 3,8 милиона сиромаси на Острова. От тях малко над един милион са били деца, се споделя в проучването.

От благотворителната организация прецизират, че под живеещи в последна беднотия се схващат хората, които не разполагат с задоволително средства, с цел да покрият най-основните си физически потребности: да бъдат на топло, на изсъхнало, на чисто и да са сити. 

Самотните хора и децата са най-уязвими

Причината за утежняването на обстановката е композиция от три фактора: ниските приходи, възходящите разноски за живот и високата задлъжнялост, показват създателите на проучването. Освен това английската обществена система не обезпечава отбрана на всички - единствено 72% от нуждаещите се получават обществени помощи, напомня по този мотив немската осведомителна организация ДПА.

Повече от половината от засегнатите семейства имат седмичен приход под 85 паунда (около 98 евро). Най-уязвими са самотните хора на възраст сред 25 и 44 години, само че от ден на ден фамилии и възрастни хора също изпадат в последна беднотия.

3,8 милиона души на Острова живеят в последна бедностСнимка: picture alliance/ZUMAPRESS.com/Vuk Valcic

Но най-вредна е растящата беднотия за децата, защото тя се отразява на техните благоприятни условия да играят и да учат, четем още в проучването. Особено това важи за децата, които дълго време живеят в ограничения. Така да вземем за пример към 400 хиляди английски деца живеят в последна беднотия сред 3 и 4 години. 

" Такава бедност е необяснима за страна като Англия "

„ В Обединеното кралство през днешния ден не би трябвало да има място за такива тежки ограничения. А английската общност не би трябвало да търпи бедност от подобен мащаб ", е представен споделя в тази връзка ръководителят на благотворителната организация Пол Кисак. Той упреква консервативното държавно управление на страната за неналичието на съответни ограничения против бедността. Авторите на изследването настояват, че пропуските в обществената система са толкоз огромни, че благотворителни организации би трябвало да запълват пробойните, да вземем за пример като обезпечават безвъзмездна храна за бедните. Но тази задача е прекомерно огромна за тях и те не могат да се оправят, твърди още Кисак.

На собствен ред английското държавно управление упорства, че влага доста средства в обществено подкрепяне, както и в стратегии за основаване на претовареност и за безвъзмездни детски градини. Помощните организации пък се надяват на нарастване на обществените помощи в сходство с инфлацията.

Още  по тематиката можете да видите тук:

" Англия не е виждала нещо такова от войната насам "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР