Бедни сме, мръсно е по улиците, има множество катастрофи… Проблеми,

...
Бедни сме, мръсно е по улиците, има множество катастрофи… Проблеми,
Коментари Харесай

Жестокост! Вижте какво посякоха вандали във Варна

Бедни сме, мръсно е по улиците, има голям брой катастрофи… Проблеми, проблеми, от които ежедневно се оплаква българина, само че постоянно не вижда дребното камъче, което прекатурва колата. А дребното камъче се таи в онази линия – да пазиш, да се грижиш, да бъдеш добър. Неизвестни гамени са посекли младо дръвче. Какво толкоз, биха възкликнали мнозина. Но това е показателно към отношението на индивида към природата, към заобикалящия ни свят, към бъдещето, тъй като засаждането на дърво е знак, ориентиран към бъдещите генерации.
Убитото дръвче се намира на кръстовището на улиците „ Братя Миладинови “ и „ Любен Каравелов “. В непосредственост са две учебни заведения, Градската художествена изложба.
Дръвчето е засадено по обезщетителна стратегия. Две години този, който го е засадил би трябвало да се грижи за него. Но дали новото, което ще бъде на това място, няма да е споходено от същата орис.
Иначе, както ви съобщихме преди близо месец, в града ще бъдат засадени 355 дръвчета из цяла Варна. Част от тях ще бъдат тук-там, където ще се фрезоват остарели и изсъхнали дънери. Новозасадените дървета са от типовете липа, явор, шестил, явен, чинар, магнолия, албиция, офика, див рожков, каталпа, кипарис и други.
Разпределението по региони е следното: На територията на регион „ Одесос “ – 99 дървета, в регион „ Приморски “ – 75, в регион „ Младост “ – 60, в регион „ Владислав Варненчик “ – 41 и в регион „ Аспарухово “ – 80 броя дървета.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР