Бебе с рядка патология - енцефалоцеле, се появи на бял

...
Бебе с рядка патология - енцефалоцеле, се появи на бял
Коментари Харесай

Лекарите са безсилни: Не можем да направим нищо, за да спасим живота на това бебе с рядка патология

Бебе с рядка патология - енцефалоцеле, се появи на бял свят в Индия. В резултат на малформацията част от мозъка на новороденото е отвън черепната кутия, оповестява „ Дейли мейл ”. По време на бременността майката неведнъж е гледана на видеозон, само че патологията не е била видяна. Лекарите предизвестили дамата, че бебето й има огромна глава, и дали обещание при нужда да го подложат на лекуване. След появяването му на бял свят обаче те са безапелационни, че не могат да създадат нищо.



„ Това е сериозна дисторция и детето не може да бъде избавено по никакъв метод. Ние сме безсилни”, съобщи доктор от Института по невробиология в град Колката. По думите му, момченцето просто няма да може да преживее интервенция.



Родителите отхвърлят да повярват, че синът им не може да бъде избавен и търсят лекари, които да се съгласят да лекуват рожбата им. Предложено им е бебето да остане под непрекъснато лекарско наблюдаване в болница, само че те са отказали.





Енцефалоцелето е вродена особеност, която се дължи на незатваряне на предните елементи на невралната тръба по време на ембрионалното развиване. Наблюдава се костен недостатък, което води до съществуването на празнота, през която част от мозъка излиза отвън черепната кутия. В някои случаи, гръбначно-мозъчната течност или мозъчните (менингите) също могат да се подават през тази празнота. Частта от мозъка, която излиза отвън черепа, нормално е покрита с кожа или тънка мембрана и дефектът наподобява на дребен сак.

Енцефалоцелето може да бъде ситуирано във всяка част на главата, само че най-често визира тилната област.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР