Бдителни монтанчани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда

...
Бдителни монтанчани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Натопиха монтанска фирма за рециклиране, че гори незаконно отпадъци

Бдителни монтанчани подадоха сигнал до Регионалната ревизия по околната среда и водите против компания за преработване на пластмасови отпадъчни артикули, научи организация BulNews. Хората се оплакали пред екоинспекторите, че на ул. „ Никола Вапцаров “ №20, в региона на някогашна фабрика за безалкохолни питиета в Монтана се прави нелегално горене на боклуци.
При незабавна инспекция на специалистите от инспекцията на посочения адрес не са установили нарушавания. Там се обитава компанията „ Болкан Рисайклинг “ ООД, която съгласно еколозите има регистрационен документ за действия по предварителна обработка на пластмасови боклуци. След огледа на парцела инспекторите решили да обходят региона и при започване на ул. „ Никола Вапцаров “ видели, че има резервоар вид Бобър, който дими. Еколозите открили, че контейнерът тлее от недобросъвестно изхвърлена плам от печки на твърдо гориво. Те незабавно уведомили шефът на Оперативна програма „ Чистота Монтана “, които да изгасят жарта и да изхвърлят отпадъците от контейнера.
През предишния месец екоинспекторите са получили и два сигнала за запалени гуми на изхода на Монтана в посока Враца и на околовръстния път на регионалния град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР