ББР Микрофинансиране, част от Групата на Българската банка за развитие,

...
ББР Микрофинансиране, част от Групата на Българската банка за развитие,
Коментари Харесай

ББР Микрофинансиране и ЕИФ подписаха споразумение по програма InvestEU за подпомагане на микрофирми


ББР Микрофинансиране , част от Групата на Българската банка за развиване, продължава сполучливото си партньорство с Европейския капиталов фонд (ЕИФ). Дружеството подписа гаранционно съглашение с Фонда по програмата InvestEU, посредством което ще се осъществя спомагателна поддръжка за основаването и развиването на микро и дребния бизнес у нас.

ББР Микрофинансиране ще отпуска заеми до 50 000 евро или левовата им равноценност за започващи и микро предприятия, които правят активност в България.
-->
Благодарение на гаранцията от ЕИФ, за обезпечената поддръжка не се изисква даване на материално поръчителство , а единствено персонални гаранции от притежателите на фирмите.

ББР Микрофинансиране ще включва покупко-продажби в гаранционния портфейл в интервал от 3 години след сключването на съглашението с Фонда.

Българската банка за развиване е акционер в Европейския капиталов фонд от 2003 година, когато е подписано и първото гаранционно съглашение посред им.

Групата на ББР има няколко сполучливи взаимни стратегии с Фонда по самодейностите MAP, Easi, „ Прогрес “, „ КОСМЕ “/План „ Юнкер “, Пан-европейски гаранционен фонд (EGF) и присъединяване в Инициативата SIA (Social Impact Accelerator).

Мажоритарни акционери на ЕИФ са Европейска инвестиционна банка с 59.8 % от капитала и Европейски Съюз, представляван от Европейска комисия, с 29,7%. Миноритарният дял от 10.5% се държи от 38 финансови институции от обществения и частния бранш в Европейски Съюз, Англия и Турция, измежду които и ББР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР