ББР дарява респиратори, бързи тестове и оборудване за болници в

...
ББР дарява респиратори, бързи тестове и оборудване за болници в
Коментари Харесай

ББР с дарение за 6 болници

ББР подарява респиратори, бързи проби и съоръжение за лечебни заведения в по-бедните райоин в страната и основно – в Северозапада. Това е част от политиката на кредитната институция за помощ в изискванията на пандемия, удостовери Илия Лингорски, основен икономист на Българската банка за развиване по Канал 3.

За дарението първи заяви доктор Петър Керемедчиев, шеф на едно от лечебните заведения – МБАЛ „ Христо Ботев “- Враца. Той сподели, че трите респиратора, които чакат да получат благодарение на ББР са животоспасяващи, тъй като сега разполагат едвам с 15 сходни апарата. Керемедчиев добави, че чакат и 8 апарата от здравното министерство.

Видинската УМБАЛ „ Св. Петка “ също получава апарати за механична вентилация и пациентски екран с подаяние от ББР. Ломската болница МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец “ пък ще успее да се достави с уред за газов разбор.

Подкрепа получат от банката и лечебни заведения в Русе, Плевен и Ловеч. Това са УМБАЛ „ Канев “ в Русе, лекарите там ще получат бързи проби и уред,  а плевенската УМБАЛ „ Д-р Г. Странски “и ловешката МБАЛ „ Прф. Д-р П. Стоянов “ ще се снабдят с мобилни респиратори.

Голямо преимущество за България е, че разполага с подобен тип институция, която подкрепя дребните и междинни предприятия, сподели още Лингорски. Той напомни, че сме измежду страните в Европа, които зависят значително от дребния и междинен бизнес.

Около 65% от добавената стойност идва от тях, а към 75% от българите работят точно в такива предприятия “, сподели още Лингорски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР