Базираната в Швейцария европейска енергийна компания MET Group успешно се

...
Базираната в Швейцария европейска енергийна компания MET Group успешно се
Коментари Харесай

MET Group успешно преодоля бурята през 2022 г.  

Базираната в Швейцария европейска енергийна компания MET Group сполучливо се оправи с невижданата неустойчивост на пазара, следена през 2022 година, и затвори финансовата си година със мощни резултати. Интегрираният бизнес модел на MET, дружно с неговите благоприятни условия за ръководство на риска, разрешиха финансово показване без непланирана или спомагателна финансова поддръжка. В същото време MET форсира и удостовери упоритостите си за напредък в отдел „ Зелени активи “ до 2 GW конфигуриран потенциал до 2026 година, демонстрирайки твърдия си ангажимент да поддържа енергийния преход в Европа.
Със растеж от 18,1 до 41,5 милиарда евро за миналата година, MET Group записа най-голямото консолидирано нарастване на приходите си на пазар, характеризиращ се с повишаване на цените до невиждани равнища.

Групата означи забележителен растеж в дейностите си за полутечен газ. През 2022 година MET внесе в над 30 TWh товари LNG, което надвишава годишното ползване в България през същата година. Разтоварените количества са доставени до пазарите в Хърватия, Гърция, Унгария, България, Румъния, Испания, Белгия и Обединеното кралство, като по този метод MET Group се трансформира в един от най-географски диверсифицираните вносители на LNG в Европа.
-->
През целия интервал на спиране на доставките и геополитическа неустановеност, MET продължи да играе ролята си на приближен и благонадежден снабдител, както и търговски сътрудник на своите съществени пазари за комунални услуги, индустриални компании и крайни клиенти.

Със личните си складове за газ в Германия и електроцентрали в други европейски страни, групата ще продължи да поддържа стабилността на мрежата и цялостното търсенето на доставки, балансирайки с висока оперативна надеждност.

През 2022 година MET също удвои упоритостта си за Зелена сила до 2 GW конфигурирани мощности в слънчева и вятърна сила до 2026 година Групата възнамерява да достави спомагателен потенциал както посредством личния си отдел „ Зелени активи “, по този начин и посредством новосъздаденото взаимно дружество с Keppel Infrastructure. MET Group навлезе на пазарите на възобновими енергийни източници в четири нови страни през 2022 година с придобивания в Испания, Италия, Полша и Румъния.

Процъфтяващ бизнес приближен на финансовите пазари

Продължаващият напредък и финансово показване на MET също доведоха до неотдавнашно сполучливо привършване на новия му мултивалутен гарантиран револвиращ базов заем на стойност 1,23 милиарда евро. Това е доста нарастване спрямо предходното оборудване на групата и удостоверява доверието на финансовите пазари в бизнес модела на MET Group. Първоначално показан за 1 милиард евро, оборудването получи мощна поддръжка както от съществуващи, по този начин и от нови банкови сътрудници и затвори при свръхинтерес.

„ След рецесията с Коронавирус, 2022 година показа още една година на невиждана неустойчивост на пазара и провокации в промишлеността. Радвам се, че MET Group се оправи с тази изключителна обстановка. Групата се възползва от силата на своя интегриран бизнес модел и това ни разреши да реализираме изключителни финансови резултати. Изминалата година ясно сподели, че MET Group е кадърен да внесе нова сила в енергийния преход на Европа “, споделя Бенджамин Лакатош, Председател и основен изпълнителен шеф на MET Holding AG.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР