Базираната в Швейцария европейска енергийна компания MET Group обяви стъпването

...
Базираната в Швейцария европейска енергийна компания MET Group обяви стъпването
Коментари Харесай

MET стъпва на пазара за възобновяеми енергийни източници в Румъния


Базираната в Швейцария европейска енергийна компания MET Group разгласи стъпването си на румънския пазар за възобновими източници. Компанията закупи 100% дял за осъществяване на план за слънчева система за произвеждане на електрическа енергия, който все още се намира в късен стадий на обмисляне. Той ще бъде с мощ 52 MWp и се планува да доближи стадий на подготвеност за създаване през първото тримесечие на 2023 година

Енергийна компания MET е подписала контракт за придобиване на акции от сдружение със специфична капиталова цел, което има всички нужни права върху фотоволтаичния план. Очакваното произвеждане на сила е почти 82 GWh годишно, което се равнява на междинното годишно ползване на 50 000 семейства. Соларната система се намира в южна Румъния, покрай Букурещ и се чака да бъде пусната в употреба през 2024 година
-->
Румъния е четвъртата страна, в която MET Group придобива планове за възобновима сила, след Италия, Испания и Полша. По-рано тази година компанията разгласи придобиването на план за слънчеви активи с мощ 213 MWp в Италия, подготвени за създаване планове за възобновима сила с мощ 50 MWp в Испания и фотоволтаичен план с мощ 60 MWp в Полша. Проекти в Италия са част от Keppel MET Renewables AG, ново взаимно дружество със стратегическия сътрудник на MET - Keppel Infrastructure, което търси благоприятни условия за възобновима сила в Западна Европа.

Румънският фотоволтаичен план се вписва изцяло в стратегическата визия на MET Group за увеличение на портфолиото в Европа и съставлява значим стадий от постигането на задачата на Групата за напредък в региона на възобновимите енергийни източници. В рамките на МЕТ специфичен отдел " Зелени активи " дава нужния експертен опит и поддържа тактиката за разгръщане на възобновимите енергийни източници, като стремежът на компанията е да доближи портфейл от 2 GW конфигурирана мощ до 2026 година и по този метод да взе участие интензивно в европейския енергиен преход.

MET Group има дълготраен опит в Румъния в продължение на 13 години с локалното си дъщерно сдружение MET Romania Energy, което доставя електрическа енергия, природен газ и енергийни услуги на семействата и индустриалните консуматори.

" Разполагаме с планове за слънчеви и наземни вятърни активи в Унгария, България, Полша, Италия и Испания. А в този момент стартираме първия си план за произвеждане на електрическа енергия от фотоволтаични централи в Румъния, който се вписва добре в възходящото ни портфолио за генериране на сила от възобновими източници. Тъй като се стремим да изградим географски диверсифициран портфейл от енергийни източници в Европа, МЕТ се насочва и към вложения във възобновима сила в Германия и други западноевропейски страни. Стратегията ни за разширение се концентрира изключително върху европейските пазари, където към този момент имаме локално наличие, като надграждаме върху съществуващите интервенции в MET Group и предоставяме възобновима сила на нашите локални клиенти ", показа Кристиан Хюрлиман, основен изпълнителен шеф “Възобновяеми енергийни източници ” в MET Group.

" Чудесно е, че имаме опция да прибавим Румъния към нашата индустриална листа от възобновими енергийни източници с толкоз обещаващ план. От известно време следим румънския пазар и успяхме да изградим чудесни партньорства с локалните бизнесмени, както и да локираме капацитет за бъдещи придобивания. Настроен съм положиелно към румънския пазар на възобновими енергийни източници, който е зрял, като в същото време дава положителни вероятности и възвръщаемост за вложителите “, съобщи Октавиан Джорджеску, началник “Възобновяеми енергийни източници ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР