Базираната в Париж международна организация в парижката прокуратура срещу Фейсбук

...
Базираната в Париж международна организация в парижката прокуратура срещу Фейсбук
Коментари Харесай

Фейсбук отива на съд във Франция, защото подвежда потребителите

Базираната в Париж интернационална организация в парижката прокуратура против Facebook поради масирано разпространение на ненавист и дезинфорация. В жалбата се показва, че има несъгласие сред действителността и заявените задължения на обществената мрежа към потребителите. 

Според РБГ Facebook ползва " заблуждаващи търговски практики ", за което са показани доста доказателства, в това число и свидетелства на някогашни чиновници на мрежата. Базираният в Калифорния тръст разрешава разпостраняване на неистини и ненавист (както в общ проект, по този начин и съответно против журналисти), което опонира на неговите декларирани потребителски условия.
Проблемът е световен, само че РБГ подава недоволство във Франция, където правата на потребителиите са добре предпазени. Там има 38 млн. консуматори на Facebook. Тъй като обществената мрежа има едни и същи условия за потребителите в целия свят, осъждането й единствено във Франция би имало общо деяние. Въз основа на него ще е допустимо да се подадат недоволства във всяка друга страна. Ако френският съд признае виновност на компанията, може да й наложи санкция до 10% от нейния междинен годишен оборот в страната. 

Вместо да извършва задължението си " да лимитира подправените информации ", Фейсбук  в основен пропагандатор на теории за конспирациите във връзка имунизациите измежду франкофонската общественост, написа в недоволството. През първото тримесечие на 2020 година са направени 1,2 милиарда връзки със заблуждаващи уеб сайтове, установи организацията Джърман маршал фънд (German Marshall Fund).  огласено през 2020 година, се установи, че Facebook е " най-несигурната мрежа от огромните интернет платфоми ". Тя е изиграла огромна роля и за поощряване на ненавист към френското сатирично издание " Шарли ебдо ", което стана жертва на терористично нахлуване през януари 2015 г. 
 

Европейска комисия зове да се защитят журналистите

Европейската комисия стартира през днешния ден разговор по отношение на закрилата на публицистите в Европейски Съюз с огромна група от заинтригувани страни, измежду които публицисти и журналистически организации, медийни компании, представители на медийни препоръки, на Европейския парламент, на страните членки и техните регулаторни органи, както и интернационалните сътрудници.

Вера Юрова (Чехия), заместник-председател на Европейската комисия по въпросите на полезностите и прозрачността заяви: „ Убийствата на проверяващите публицисти Дафне Каруана Галиция и Ян Куцяк трябваше да бъдат сигнален сигнал за Европейския съюз. Заплахите и нападенията против публицисти обаче се усилват, това е опасност и посягане против демокрацията като цяло. За първи път Комисията работи по самодейност, отдадена на сигурността на публицистите, която следва да докара до осезаемо възстановяване на обстановката. “

Тиери Бретон (Франция), комисар по въпросите на вътрешния пазар, добави: „ Свободата на медиите не може да се приема за даденост, би трябвало интензивно да я пазиме, изключително в ерата на цифровите технологии и покачвания риск от офанзиви онлайн. Трябва публицистите да могат да извършват основната си роля в нашите демокрации, като подсигуряваме изискванията те да работят безвредно. Днес започваме спор за това по какъв начин да се усили тяхната отбрана, да се улесни съдействието им и да им се помогне да развият нужните цифрови умения. “

Диалогът ще продължи до 25 март, като част от . Това е значим стадий от правенето на рекомендацията на Комисията към страните членки, която има за цел да обезпечи закрилата на публицистите (в и отвън интернет). Препоръката ще бъде показана по-късно през годината. Форумът и рекомендацията са част от редица начинания, които имат за цел да се оправят със заканите за свободата на словото и плурализма на медиите в Европейски Съюз, както бе оповестено в  и изключително за публицистите, посредством самодейност, която цели да ограничи непозволеното потребление на правосъдно гонене за заплашване или цензура. Този проект върви ръка за ръка с 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР