Базираната в Обединеното кралство онлайн банка Revolut отчете първата си

...
Базираната в Обединеното кралство онлайн банка Revolut отчете първата си
Коментари Харесай

Revolut утроява приходите си и регистрира първата си целогодишна печалба през 2021 г.

Базираната в Обединеното кралство онлайн банка Revolut регистрира първата си целогодишна облага, заради разширена гама от артикули в разнообразни юрисдикции.

Според годишния доклад на Revolut за годината, приключваща на 31 декември 2021 година, оповестен на 1 март, финтех компанията е записала облага от £26.3 милиона ($31.5 милиона) за годината, като приходите ѝ са се утроили спрямо 2020 година

Банката изяснява тези резултати с нарасналата интензивност на клиентите на дребно и растежа на приходите в голям брой продуктови линии. Платформата записва 50% нарастване на седмичните дейни клиенти на дребно и 10% нарастване на междинните потребителски разноски.

Приходите на Revolut са се утроили до £636 милиона през 2021 година, спрямо £220 милиона през 2020 година, с помощта на продуктите, предлагащи заплащания, абонаменти, Revolut Business, обмяна на валута и други.

Главният изпълнителен шеф на Revolut, Ник Сторонски, съобщи, че резултатите демонстрират способността на банката да уголемява потребителската си база и да усилва приходите във всички свои продуктови линии.


 


Въпреки това инспекторът на Revolut, BDO LLP предизвести, че не може да ревизира независимо забележителна част от приходите на финтех компанията, което води до закъснение на публикуването на финансовите резултати.

Наскоро Revolut усили присъединяване си в артикули, свързани с криптовалути, които се трансфораха в основна част от приходите на банката. Остава да се види по какъв начин спадът на криптопазара се е отразил на приходите ѝ през 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР