Базираната в Обединеното кралство компания 4GD разработва технология за обучение

...
Базираната в Обединеното кралство компания 4GD разработва технология за обучение
Коментари Харесай

ChatGPT ще помага за обучението по близък бой на британските десантчици

Базираната в Обединеното кралство компания 4GD създава технология за образование на бойци като основава завладяваща среда със смесена действителност, в която бойците могат да усъвършенстват уменията си. Елементите на подготвителните площадки – в това число манекените – са оборудвани с камери и датчици, които събират данни за представянето на кадетите.

Въпреки появяването на нови типове военно съоръжение, които разрешават да се следят и нападат вражеските сили от разстояние, актуалната война не е премахнала нуждата от непосредствен контакт с врага. Подготовката на бойците за такива интервенции, когато би трябвало да се работи в непозната среда и незабавно да се вземат решения въз основа на непълна информация, изисква специфична подготовка. Точно това предлага симулаторът SimStriker на 4GD.

SimStriker е система от датчици и интерактивни цели в лабиринт от коридори и стаи. Това е полигонът за образование на английската 16-та въздушнодесантна бригада, както и на полицията в Есекс.

Манекените на полигона не са просто кукли за удряне, те са оборудвани със датчици и мотори и могат да дефинират силата и точността на удара, да реагират на придвижване, светлина и тон. Те могат да произнасят изречения, да подвигат тревога и да стрелят с несмъртоносни оръжия.

Досега това е било задоволително, само че в този момент Министерството на защитата на Обединеното кралство желае да увеличи равнището на натурализъм и да даде на манекените опция да водят диалози с инструкторите и оборудването на симулатора. За тази цел чатботът ChatGPT на OpenAI ще бъде зареден в SimStriker.

Така инструкторите ще могат по-лесно да поддържат връзка със симулатора и да избират подобаващи сюжети за образование. Това, споделя изданието New Atlas, ще направи образованието по-разнообразно, динамично и завладяващо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР