Базата на строителна фирма с над 50-годишна история в Пловдив

...
Базата на строителна фирма с над 50-годишна история в Пловдив
Коментари Харесай

ЧСИ продава базата на пловдивска строителна компания за 1 милион лева

Базата на строителна компания с над 50-годишна история в Пловдив е пусната на търг от частен правосъден реализатор. Имотът е благосъстоятелност на “Теракоминженеринг " ЕООД, която е приемник на държавната СМУ " Исстрой ". След рухването на социализма у нас, компанията е приватизирана. 
Прочетете още
Предприятието на сдружението, което е построили десетки обекти в града под тепетата, се намира на ул. " Дилянка " наоколо до КАТ-Пловдив. През годините фирмата е изграждала главно инфраструктурни обекти - информационни мрежи, ВиК, електрозахранване и други съоръжения. 

Базата на “Теракоминженеринг ” се намира върху терен от близо 8 декара, който е формиран от три обособени имота. В нея са включени две промишлени здания с общо РЗП от над 1000 кв.м. административна- делова постройка на два етажа, с повърхност от 506 кв.м. и още няколко помощни постройки. 

Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването за индустриалния парцел, е 958 448 лв.. 

Към момента строителната компания е благосъстоятелност на Веселина Христова, откакто мъжът ѝ Христо Христов умира през април 2021 година. Управител на компанията е Иво Огнянов, който е брачен партньор на дъщерята на Веселина и Христо - Мария. 

Невъзможност да се разплатят с кредитори обаче става причина компанията да бъде дадена на правосъден реализатор, откакто са заведени каузи за застраховане на задълженията им. 

Наддаването за бизнес парцела стартира през днешния ден, а крайният период за подаване на предложения от евентуални купувачи е 21.12.2022 година На идващия ден ще стане ясно дали базата ще бъде продадена и на каква цена. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР